Reperul
Administratie Galati

Peste 34 de milioane de lei pentru școli și grădinițe

Primăria municipiului Galați a continuat și anul acesta investițiile în educație. Pentru lucrări de modernizare, dotări și reparații s-au alocat 34 de milioane de lei. Mai mult, anul acesta s-au construit și două săli de sport moderne la Școala nr. 28 și în Campusul școlar Al. I. Cuza.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Educație rămâne o prioritate, iar obiectivul este să continuăm  investițiile pentru viitorul copiilor. Pentru prima dată, școli în care ani de zile nu s-a intervenit au primit un nou aspect, cum este și cazul Școlii nr. 33, în timp ce altele sunt în curs de modernizare, după ce am reușit să atragem fonduri europene”.

Astfel, Primăria municipiului Galați a asigurat anul acesta, din fonduri europene, 25 de milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ, confinațarea de la bugetul local fiind de peste 3 milioane de lei. Este vorba despre proiectele „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu”, „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr. 33”, „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Grigorie Teologul”, „Reabilitarea Colegiului tehnic Traian Vuia”, „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Ștefan cel Mare”, „Grădinița cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal”, „Anvelopare Liceul Teoretic A. Saligny”, „Anvelopare Liceul Dunărea”, „Anvelopare Școala 17”, „Anvelopare Școala Ghe. Munteanu”, „Construire corp nou Școala Gimnazială Dan Barbilian”, „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială nr 16 corp C1”, „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială nr. 28”, „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr 18”, „Reabilitare și eficientizare energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 30”, „Reabilitare și eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit Codruța” și „Reabilitare și eficientizare energetică – Colegiul Național Mihail Kogălniceanu”. Valoarea totală a proiectelor cu fonduri europene aflate în implementare este de aproape 100 de milioane de lei pentru modernizarea unităților de îmvățământ.

La capitolul reparații anul acestas-a alocat suma de 5.400.000 lei, iar în completare pentru cheltuieli de funcționare s-au mai asigurat 797.000 lei, în timp ce pentru obiecte de inventar a revenit suma de 707.000 lei, iar pentru dotări 335.000 de lei.

La început de an școlar s-au reluat și cursele speciale pentru transportul elevilor.

Postări asemănătoare

Lidia Buble și Antonia concertează la Zilele Galațiului 2018

Reperul

Şoferi şi motociclişti din Galaţi şi Brăila au plecat la marşul auto “Moldova vrea autostradă”, din Capitală – GALERIE FOTO

Restricţii de circulaţie la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, la Tirighina

Reperul