Reperul
Eveniment Social

Peste 50.000 doze de vaccin antigripal pentru județul Galați

Ministerul Sănătății anunță începerea campaniei de vaccinare antigripală gratuită, din sezonul epidemic 2019-2020. Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat 1.500.000 de doze de vaccin gripal. Dintre acestea, 50.000 vor ajunge la Galați.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide. Acțiunea se va face conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Până acum, la Galați au ajuns 1.680 doze de vaccin pentru imunizarea cadrelor medicale. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

În județul nostru vor ajunge 50 520 de doze de vaccin antigripal. O parte din acest stoc va fi folosită pentru imunizarea cadrelor militare, în vreme ce 49.957 de doze vor ajunge la medicii de familie prin Direcţia de Sănătate Publică pentru imunizarea populației la risc“, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

Postări asemănătoare

Brăila: Un deces cauzat de virusul gripal, patru suspiciuni de gripă și peste 700 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii

Reperul

Cod galben de ploi și vijelii pentru Galați și Brăila

Reperul

Calendarul sărbătorilor legale 2023

Reperul