Reperul
Eveniment Galati

Petrecerea burlacilor cu final tragic la Chiraftei. Un invitat l-a înjunghiat mortal pe fratele mirelui

* Procurorii l-au reținut pe agresor pentru 24 de ore pentru omor, urmând să îl prezinte instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă *

Agresorul, în vârstă de 15 ani, și victima, Cosmin Vieru, în vârstă de 19 ani, s-au întâlnit vineri seară la o petrecere a burlacilor organizată cu ocazia logodnei fratelui lui Cosmin. Aceștia urmau să continue petrecerea astăzi, când fratele victimei trebuia să se căsătorească civil cu iubita sa, însărcinată. Mai apoi, Cosmin urma să fie cavaler de onoare la o altă nuntă, în sat. Nu au mai apucat însă pentru că, după miezul nopții, adolescentul de 15 ani, care venise înarmat la petrecere, l-a înjunghiat pe fratele mirelui. ,,Azi era logodna la Primărie a fratelui lui Cosmin. Au fost cu toții la o petrecere și s-a întâmplat necazul. L-a omorât”, spunea Ana Vieru, bunica victimei.

Imediat după incident, la fața locului a ajuns un echipaj al ambulanței, care a constatat că tânărul de 19 ani era deja decedat, rănile suferite fiind foarte grave. ,,Prezenta plăgi înjunghiate lateral cervical stâng, o plagă la nivelul umărului stâng, extrem de profundă și mare și o plagă la nivelul toracelui posterior”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Agresorul locuia de aproximativ o lună cu bunica. Părinții săi erau despărțiți, iar mama plecase la muncă în Spania. Acesta a locuit o perioadă în București, iar localnicii știau că este consumator de etnobotanice. Cu toate acestea, chiar dacă era știut și faptul că cei doi au avut în trecut un conflict din cauza unor fete, nimeni nu se aștepta să comită o crimă. ,,După cum spune bunica, se pare că consuma și plante etnobotanice și, sub influența substanțelor acestea, a acționat fără control. Cel de 15 ani cel puțin, consuma. El a fost abandonat de mamă și s-a refugiat la bunică-sa. Nu învăța nicăieri. Mama lui l-a abandonat în București, mama lui este divorțată de tatăl lui”, a declarat Marian Gălie, viceprimarul din Măstăcani.

Vestea că nepotul său a omorât un om a șocat-o pe bunica adolescentului, care nu își explică cum s-a putut ajunge aici.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, care i-au audiat pe toți cei prezenți la petrecerea cu final tragic. Anchetatorii susțin că adolescentul venise la petrecere cu intenții criminale, fiind înarmat cu un cuțit, și au decis reținerea lui pentru 24 de ore. Procurorii îl vor prezenta instanței de judecată pe adolescent cu propunere de arestare preventivă.

În timp ce Costel a ajuns în arest, familia tânărului ucis, care ar fi trebuit să sărbătorească o logodnă, se pregătește acum de înmormântare.

Postări asemănătoare

Bataie între 7 bărbați după un accident

Maria Vlad Romaniţă

Încă 21 de infectați cu noul coronavirus în căminul de persoane cu dizabilități

Maria Vlad Romaniţă

Indicatoare rutiere noi, pe drumurile din județul Galați

Reperul