Reperul
Social

Pfizer ia în considerare posibilitatea ca vaccinarea anti-Covid să devină anuală

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece Covid-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre Covid-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, președinte și director al Pfizer, scrie RaiNews, potrivit Rador.

Potrivit informărilor, a fost încheiat un nou acord între instituțiile europene și Pfizer-BioNTech pentru furnizarea de vaccinuri suplimentare.

Este vorba, mai exact de 900 de milioane de doze, cu opțiunea de a solicita mai multe, până la maximum 900 de milioane de doze suplimentare, a căror livrare ar trebui să înceapă din decembrie 2021 şi să se termine în 2023.

“Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech la copii cu vârste între 6 luni și 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului 2021. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea acestor copii mai mici”, a explicat pentru agenţia Ansa, compania Pfizer.

Postări asemănătoare

Hora Unirii lângă frontieră

Maria Vlad Romaniţă

Telegraful Electoral informează tinerii din Galați despre alegerile europarlamentare

Reperul

Record: Peste 1.000 de oameni la Măcin Mountain Fun, dintre care 400 din Galaţi