Reperul
Braila Eveniment Galati

Plafonul peste care se impozitează pensiile va fi modificat

Premierul Marcel Ciolacu spune că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste care se impozitează pensiile, prag care acum este de 2.000 de lei.

„La un moment dat cineva a decis, pe anumiţi indicatori presupun, ca peste plafonul de 2.000 de lei să fie o impozitare. Între timp ştim foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit, au existat anumite indexări, deci, cu alte cuvinte, trebuie să existe o corecţie şi la plafon, astfel încât raportarea la puterea de cumpărare a celor 2.000 de lei … Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag”, a explicat premierul Ciolacu.

În prezent, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei.

Impozitarea pensiilor contributive nu s-a schimbat în 2024, schimbări fiind doar în privinţa pensiilor de serviciu calculate în baza unor legi speciale, după cum a informat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

Pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 4.000 de lei este impozitată cu 200 de lei”, au precizat reprezentanții MMSS.

Postări asemănătoare

Locatarii blocurilor cu crăpături din Mazepa ar putea fi evacuați

Maria Vlad Romaniţă

Percheziții la Brăila într-un megadosar internațional de braconaj | VIDEO

Reperul

A băut până când a murit. Avea 6,3 la mie alcool în sânge!

Maria Vlad Romaniţă