Reperul
Braila Eveniment Galati

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor, în contextul actual COVID-19

stiri braila ultima ora

Ministerul Sănătății informează că,  în perioada următoare, în spitalele coordonate de Ministerul Sănătății vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor ( inclusiv paturi ATI) și evolutia epidemiologica locală. În funcție de dinamica situației se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate. Spitalele vor raporta zilnic în sistemul electronic centralizat al Centrului de coordonare situația ocupării paturilor. Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât și  pentru gestionarea corectă și eficientă a resurselor materiale și umane. Se va asigura o comunicare publică adecvată pentru ca, în această perioadă, publicul să se adreseze spitalelor doar pentru situații de urgență. Se urmărește evitarea aglomerărilor în unitățile sanitare.

 Rețea suport pentru spitalele de boli infecțioase.

Astfel, în functie de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se vor stabili spitalele de suport, în care să fie transferați pacienți din Spitalul de Boli Infectioase. Într-o primă fază, se recomandă ca spitalele de suport să nu fie reprezentate de spitalele importante de urgență din zonă, care pot asigura asistență medicală pentru celelalte urgențe medico-chirurgicale. Pot fi incluse în rețeaua de Spitale de suport și spitale din alte județe  preponderent cele cu Secții de Boli Infecțioase, precum și spitalele din alte rețele, decât ale Ministerului Sănătății (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, Spitale Private).

În Planul Ministerului Sănătății mai sunt prevăzute și măsuri pentru cazul extinderii crizei si depășirii capacității Spitalelor de Boli Infectioase, dar și reglementări cu privire la utilizarea echipamentelor de protectie. Ministerul Sănătății a operaționalizat în această dimineață Centrul Operațional de Coordonare, unitate care stabilește în timp operativ legătura cu direcțiile de sănătate publică și unitățile sanitare aparținând Ministerului Sănătății pentru identificarea în timp real a situațiilor de risc asociate infecției cu coronavirus COVID 19 și  pentru stabilirea măsurilor ce se impun. “Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm. Vom cunoaște stocurile de  medicamente, echipamente medicale și dezinfectanți, existente la nivel național în spitale, numărul cadrelor medicale implicate în acțiunile pe care le derulăm pentru limitarea răspândirii infecției, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI, astfel încât să putem acționa coordonat”, a declarat ministrul Victor Costache care a fost în această dimineață în Centrul de Coordonare și a susținut o videoconferință cu cei implicați.

Postări asemănătoare

Flagrant în trafic pentru prinderea unui bărbat care a ameninţat un alt bărbat că îl împuşcă – VIDEO

Incendiu de proporții în localitatea brăileană Plopu

Reperul

Sub control judiciar pentru act sexual cu un minor

Maria Vlad Romaniţă