Reperul
Economic

Plata ratelor la împrumuturi va putea fi amânată, din nou (proiect)

Această măsură a fost anunțată acum o lună în urmă, este cuprinsă în pachetul Guvernului de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România” și apare în proiectul de OUG aflat în dezbatere la Ministerul Finanțelor.

Astfel, cei ce au probleme în a plăti ratele la împrumuturile pe care le-au contractat până la 30 aprilie 2022 vor putea, în curând, să ceară suspendarea pe o perioadă de cel mult nouă luni a obligației de plată a ratelor.

Măsura amânării plății ratelor la împrumuturi va fi acordată doar celor care nu au restanțe atât la data solicitării, cât și în ultimele șase luni înainte de această dată.

Vor putea cere amânarea ratelor cei ce nu beneficiază, la data solicitării, de o soluție/ un plan de restructurare a datoriilor agreat cu creditorul în ultimele trei luni anterioare intrării în vigoare a măsurii.

De asemenea, vor putea cere aplicarea măsurii doar cei ce nu se află în insolvență/ incapacitate de plată la data solicitării amânării și nu sunt subiectul unei proceduri de executare silită inițiată de un alt creditor.

Măsura amânării ratelor la împrumuturi s-a mai aplicat si în 2021.

Postări asemănătoare

Anvelope de iarnă 2022. La cât se ridica amenzile de anul acesta

Reperul

Oportunitate pentru românii din sud-estul țării: Primeşti 40.000 de euro ca să-ţi înfiinţezi o firmă cu minimum doi angajaţi

Reperul

Elevii și studenții pot cere bani de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare noi și în acest an

Reperul