Reperul
Politic

PMP Galați, somat să plătească datorii ale PP-DD!

* Somația, prin care Transurb încearcă să recupereze bani de la fostul PP-DD (acum UNPR) pentru că i-a găzduit bannere electorale în 2012, a ajuns la PMP după ce un executor judecătoresc a citit o știre despre fuziunea dintre UNPR și PMP, care nu s-a mai realizat însă *

Situație incredibilă la Galați! Filiala locală a Partidului Mișcarea Populară a primit o somație de la un executor judecătoresc care îi cere organizației conduse de Cătălin Cristache să achite peste 10.000 de lei reprezentând datorii din 2012 ale… Partidului Poporului – Dan Diaconescu. PP-DD a dispărut însă de pe scena politică în 2015, când a fuzionat prin absorbție cu UNPR. Un an mai târziu, în 2016, era anunțată fuziunea prin absorbție dintre UNPR și PMP, însă această fuziune nu s-a mai realizat și cele două partide au continuat să existe ca entități separate. Vestea nu a ajuns, însă, și la executorul judecătoresc din dosarul Transurb versus PP-DD.

„Uitați ce decizie ne-a venit nouă pe adresa partidului prin care ni se spune că avem de plătit, în urma fuziunii cu UNPR, suma de 10.626 de lei, contract pentru campania electorală a Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Dacă ne aducem aminte, PP-DD s-a transformat în UNPR, au fuzionat, actualii consilieri locali UNPR au fost în PP-DD. În perioada campaniei electorale, au făcut bannere pe stâlpi cu Transurb și nu au plătit nici până astăzi. Somația a venit la noi pentru că domnul executor a citit pe un site că s-a făcut fuziunea PMP-UNPR. E de râsul lumii! Să plătească domnul viceprimar (Picu Roman, viceprimar UNPR – n.r.), domnul Chebac, care este președinte UNPR astăzi, era președinte la PP-DD!”, a declarat președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila.

Invitat în emisiune a fost și secretarul general adjunct al PMP, Romulus Iaru, care a comentat și el subiectul. „Eu pot să fiu alături de un procuror care este abuzat, eu pot să fiu alături de statul de drept și de un principiu, dar nu pot să fiu alături de judecătorii care, de exemplu, îmi trenează un proces de fuziune prin hachițe avocățești doi ani și ceva. Nu pot să fiu de acord cu sistemul ăsta în care executorii judecătorești, care au ajuns un soi de castă, împrăștie hârtii fără discernământ, pentru că, oricum, ei câștigă ceva”, a afirmat și Romulus Iaru.

În campania electorală din 2012, Partidul Poporului -Dan Diaconescu, Organizația Județeană Galați, a încheiat un contract cu Transurb pentru amplasarea a 155 de panouri electorale pe 155 de stâlpi. PP-DD trebuia să plătească suma de 2.615 lei, pe care nu a plătit-o nici până acum. S-au calculat penalități de întârziere și s-a ajuns la suma de 10.626 de lei.

Postări asemănătoare

Pucheanu: PSD Brăila încearcă să câștige puncte electorale valorificând “neînțelegerile” istorice dintre gălățeni și brăileni

Sorin Rugină

G. Scarlat (PNL Galați): ”Galațiul este unul dintre cele mai afectate județe de secetă”

Reperul

Pregătiri pentru alegerile europarlamentare și referendum

Reperul