Reperul
Administratie Politic

PMP: Referendum pentru demiterea primarului Tecuciului

* PMP susține că edilul Cătălin Hurdubae are dosar la DNA, a sifonat un milion de euro de la bugetul local, l-a angajat ilegal pe city manager și a plătit un interlop să amenințe cu moartea un jurnalist *

Partidul Mișcarea Populară inițiază o campanie de strângere de semnături pentru demiterea social-democratului Cătălin Hurdubae din funcția de primar al municipiului Tecuci. PMP, care îl numește pe Hurdubae „termita roșie”, spune că acesta trebuie demis de urgență și îi aduce acestuia o serie de acuzații grave.

Între acestea se numără cele de corupție și practici mafiote. „Cătălin Hurdubae face obiectul a cel puțin un dosar penal al DNA, Serviciul Teritorial Galați, fiind acuzat de: abuz în serviciu, trafic de influență, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. (…) Hurdubae a semnat cu de la sine putere contracte de aproape 1 milion de euro pentru documentații tehnice pentru lucrări care nu au fost niciodată realizate. A folosit, practic, banii primăriei pentru a alimenta firma uneia dintre iubitele sale: Cristina Nica. Primăria Tecuci are mai multe contracte cu obscura firmă Domino Smart Cons decât orice altă administrație locală din țară. (…) A angajat ilegal pe funcția de City Manager un interlop local, membru PSD, pe numele său Mircea Iulian. Ministerul Fondurilor Europene a certificat printr-o adresă faptul că acesta a încasat ilegal peste 21.000 de lei pentru activități inexistente. (…) Primarul Cătălin Hurdubae a plătit un interlop să amenințe cu moartea și să agreseze un jurnalist local care dă în vileag neregulile din primăria Tecuci. Acest lucru s-a soldat cu un dosar penal. E o practică demnă de mafia rusă și arată că avem de-a face cu un grup infracțional extrem de periculos”, se arată în comunicatul PMP.

„Nu vrem doar să-l demitem pe Hurdubae. Avem și un om pregătit pentru a ocupa funcția de primar. Colegul meu Vasilică Mîrza este consilier local în Tecuci și s-a bătut doi ani și jumătate împotriva mafiei din primărie. A făcut asta singur, singurel, chiar când celelalte partide de opoziție se înțelegeau pe sub masă cu Hurdubae și clanul de interlopi locali pe care-l oblăduiește”, a declarat deputatul Cătălin Cristache, președinte al filialei județene a Partidului Mișcarea Populară.

reperul.ro i-a solicitat Primăriei Tecuci un punct de vedere referitor la anunțul PMP. Primăria Tecuci a negat acuzațiile lansate de PMP și a amenințat cu procese. „Primăria Tecuci nu are, în acest moment, niciun contract în derulare cu firma Domino Smart Cons. Au existat 3 contracte de servicii și consultanță, dintre care unul a fost reziliat. În total, către firma Domino Smart Cons s-au efectuat plăți de aproximativ 60.000 euro, plăți care s-au făcut cu aprobarea Consiliului local și, inclusiv, a consilierilor PMP. (…) Pe numele city managerului  Mircea Iulian nu există niciun fel de dosar de cercetare pentru vreo încălcare a legii, fapt pentru care, acuzațiile din spațiul public sunt nefondate și autorii vor trebui să își asume responsabilitatea lor. Afirmația că „primarul Cătălin Hurdubae a plătit un interlop să amenințe cu moartea și să agreseze un jurnalist local” este o afirmație lipsită de orice bază reală și va trebui argumentată în instanță”, a comunicat Primăria Tecuci.

Postări asemănătoare

Proiect cu fonduri europene pentru dotarea cluburilor sportive școlare

Reperul

Deszăpezirea în Galați: Utilajele acționează de azi-noapte pentru curățarea străzilor și a trotuarelor

Reperul

„INCOMPETENȚĂ” VS. „PENIBIL”!

Sorin Rugină