Reperul
Braila Braila Eveniment Politic

PNL Brăila: Din cauza lui Liviu Dragnea, România riscă izolarea în Europa

* Deputatul PNL Vasile Varga privește cu maximă îngrijorare mesajul Uniunii Europene cu privire la eventuala punere în aplicare a modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală *

Într-un comunicat de presă, el arată că scrisoarea lui Frans Timmermans, care precizează clar eventualele sancțiuni pe care România le riscă dacă va aplica noile prevederi legislative, trebuie privită ca un semnal de maximă neîncredere a partenerilor europeni față de țara noastră.

În febra campaniei electorale, preocupat de promisiunile populiste și prezența la mitinguri electorale, PSD neglijează o situație extrem de delicată, care are ecou mai mare la Bruxelles decât la București. Este vorba despre modificările aduse celor două coduri, modificări de natură să îngrijoreze, pe bună dreptate, partenerii europeni. Riscul ca România să fie marginalizată este imens. De dragul unui singur om, Liviu Dragnea, care nu vrea să stea drept în fața justiției și care speră să scape de închisoare, PSD sacrifică întreaga Românie. Fran Timmermans o spune foarte clar: dacă modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală intră în vigoare, România riscă să intre sub incidența articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, ceea ce înseamnă suspendarea dreptului de vot al României la Consiliul Europei”, a declarat deputatul Varga.

El mai arată în același comunicat că o asemenea sancțiune face ca ”imaginea României pe termen lung să aibă de suferit și, mai mult, sunt aruncate efectiv la lada de gunoi, toate eforturile diplomației române de a așeza România la masa celor puternici, în actualul context geopolitic și geostrategic. România riscă marginalizarea. Europa nu privește cu ochi buni ceea ce se întâmplă în România, iar în ochii partenerilor externi, nu doar PSD este vinovat, ci întreaga clasă politică, pentru că permite asemenea derapaje”.

Deputatul brăilean face un apel la colegii din PSD și ALDE, cărora le amintește că nu sunt parlamentari pe viață și că principala lor preocupare ar trebui să fie binele cetățenilor.

Funcțiile vin și trec, din urmă vin alte generații. Important este ce lăsăm în urmă și cât bine reușim să facem României, din postura de parlamentari. Înainte de a fi oameni politici, suntem români, iar imaginea României ar trebui să ne preocupe, mai ales în ochii unor parteneri cinstiți și loiali, cu democrații solide, clădite în sute de ani. PSD vrea în Europa, dar să joace după propriile noastre reguli. Nu se poate! Ne-am asumat un traseu, ne-am asumat și responsabilități. Nu sacrificați România, de dragul unui singur om, Liviu Dragnea. Cum nici noi nu vom fi parlamentari pe viață, nici Liviu Dragnea nu o să conducă la nesfârșit PSD! Riscați să rămâneți în ochii copiilor voștri ca parlamentarii care i-au scăpat pe hoți de pușcărie!”.

Postări asemănătoare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre Podul peste Dunăre: „Podul trebuie să fie dat în circulație până la sfârșitul anului viitor, așa cum prevede contractul!”

Reperul

Judecătoarea din Brăila care a fost foarte indulgentă cu un violator a fost suspendată din funcție 6 luni

Reperul

Bărbat găsit mort la volanul unui TIR tras pe dreapta

Reperul