Reperul
Alegeri Politic

PNL versus PNL

După scorul obținut la alegerile locale, la PNL Galați nu s-a lăsat cu demisii. Dimpotrivă, se zvonește că George Stângă, președintele liberalilor gălățeni, urmează să fie uns ministru al Mediului. Cu toate acestea, membrii PNL ”cu vechime” din Galați contestă conducerea actuală a partidului pentru modul în care s-a desfășurat campania electorală și pentru performanțele obținute de formațiunea liberală gălățeană. Mai mulți seniori liberali, printre care dr. Paul Ichim, Mihai Capră, Vasile Pârlog, Marian Băilă șau Traian Sandu, au formulat o scrisoare către conducerea PNL București în care și-au declarat nemulțumirile față de managementul politic practicat la Galați.

“Avem profesii, nu suntem doritori de sinecuri. Nu avem nevoie de funcții (…). Nu poate să ne reprezinte oricine, oricum. Noi, ăștia mai vechi, am lăsat un partid în care ei să poată evolua (…). Dacă iau vorba lui Nicolae Iorga, că în viață e bine să ai și prieteni și dușmani, pentru că prietenii te învață să faci bine și dușmanii te obligă să faci bine, îi transmit (lui Stângă n.r.) că-i suntem dușmani”, a declarat dr. Paul Ichim

Liberal cu state vechi, Mihai Capră a întărit ideea colegului său, dr. Paul Ichim și chiar s-a întrebat dacă nu cumva scopul actualei conduceri a PNL Galați a fost acela de a obține 27% vot politic, astfel încât liderii de la București să nu ceară schimbarea lui George Stângă de la cârma filialei locale.

“Nu e o luptă pentru putere (…). Am rămas perplex când am văzut că cei doi vectori de imagine ai partidului îi făceau laudatio candidatului Partidului Romilor de la Brăhășești. Să ne înțelegem: nu am o problemă că e de la Partidul Romilor, doar că m-aș fi așteptat că cel mai mare partid, PNL-ul, să aibă candidați în toate comunele, inclusiv în Brăhășești (…). Am văzut o încercare de a arunca responsabilitatea în curtea electoratului. Mi se pare lipsit de bun simț. Să nu uităm că același electorat, la alegerile europarlamentare și prezidențiale, a votat majoritar cele două formațiuni (PNL și USR n.r.) și speram ca PSD-ul, încet-încet, își va pierde influența în zonă (…). O oferta electorală neatractivă, neîndreptată către electoratul liberal, a condus la ceea ce avem în momentul de față. Nicăieri în lume nu ceri electoratului să se muleze pe candidat, ci invers”, a precizat Mihai Capră.

Supărat pe actuala conducere a PNL Galați s-a declarat și Vasile Pârlog. Acesta a declarat că: “În partid, dezbaterea democratică lipsește și a fost înlocuită cu o dezbatere vulgară a unui grup de interese care decide ce e de făcut (…). Această conferință de presă nu ar fi trebuit să aibă loc. Ne-am adresat conducerii partidului și ne-am fi așteptat la o reacție. Nu a venit o reacție de la București, în schimb, am văzut reacții care au încercat să șubrezească acțiunea noastră”.

“Mesajul nostru trebuie înțeles ca o dorință de a contribui la o altă stare de fapt în comunitate (…). M-am întrebat dacă la Galați ar fi candidat Fritz (primar ales la Timișoara n.r.), Coliban (primar ales la Brașov n.r.) sau Viziteu de la Bacău cum ar fi stat lucrurile. Ca astfel de oameni să candideze ar fi trebuit ca PNL-ul să identifice persoanele potrivite. Așa ceva nu s-a întâmplat și electoratul a acționat în consecință”, a subliniat Traian Sandu.

Scrisoarea adresată conducerii PNL București nu a fost semnată și de Victor Paul Dobre, de asemenea liberal cu vechime, despre care colegii săi de partid au afirmat că are o mare responsabilitate pentru ceea ce înseamnă PNL Galați astăzi.

Postări asemănătoare

R. Iaru (PMP Galați): Alegerile nu reprezintă un pariu!

Reperul

C. Cristache (deputat PMP Galați): ”Trebuie să facem autostradă pentru cea mai mare aglomerare urbană: Galați-Brăila!”

Reperul

PNL: Modul de cheltuire a banilor publici în Brăila este lipsit de viziune și nu aduce dezvoltare

Reperul