* Iniţiativa cetăţenească este singura posibilitate de a organiza referendumul, în condiţiile în care PNL este minoritar în CL *
Liberalii brăileni vor să strângă până la sfârşitul acestui an numărul de semnături necesare pentru a putea iniţia referendumul de eliminare a taxei pe apa pluvială şi, totodată, de demitere a primarului şi dizolvare a Consiliului Local. Anunţul a fost făcut, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, de către preşedintele PNL Brăila, consilierul judeţean Alexandru Dănăilă.
„Vom merge din uşă în uşă, vom sta de vorbă cu oamenii ca să strângem cele 47.000 de semnături necesare până la sfârşitul acestui an, aşa ne-am propus”, a afirmat Dănăilă.
Liderul PNL Brăila a explicat că referenumul va fi organizat la iniţiativă cetăţenească pentru că liberalii sunt minoritari în Consiliul Local şi, ca atare, nu pot deschide acţiunea în CL.
„Pentru că astăzi în Consiliul Local niciun alt consilier nu sprijină această idee, nu putem organiza acest referendum prin Consiliul Local pentru că acolo ne trebuie un vot, ne-au fost respinse proiectele pe această temă. Nu putem iniţia pentru că nu avem o treime din consilieri care să iniţieze acest proiect. Iniţiativa cetăţenească este singura posibilă, iar iniţiativa cetăţenească este pentru demiterea primarului, dizolvarea Consiliului Local, cel care perpetuează practic acest abuz, şi eliminarea apei de ploaie din facturi”, a spus preşedintele PNL Brăila.
Liderul liberal a spus că taxarea apei de ploaie într-un mod care a fost dovedit în instanţă ca fiind abuziv nu este singura problemă identificată de opoziţie. Firma de salubritate Eco SA ar vrea să cheltuiască 500.000 euro pentru a cumpăra pubele, deşi anul trecut a cumpărat din fonduri europene pubele în valoare de 1 milion de euro care zac nefolosite.
„Pubele de 1 milion de euro firma Eco are deja cumpărate din banii Uniunii Europene şi depozitate la Braicar. De ce firma Eco mai cumpără pubele de 500.000 de euro acum şi acelea stau, se strică pentru că, vă daţi seama, sunt din plastic, după 4-5-7 ani de stat în soare devin casante şi nu mai au aceleaşi calităţi”, a afirmat Alexandru Dănăilă.
Citeşte şi: