Reperul
Economic Eveniment Finante Investitii

PNRR este o sursă de finanțare importantă pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul mediului

Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor a organizat miercuri, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, dezbaterea cu tema „Prioritățile de mediu stabilite prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”. La dezbatere au fost prezenți Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de reprezentanții autorităților și instituțiilor responsabile pentru implementarea PNRR aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Mediului.

Prezent la dezbatere, deputatul George Stângă, președintele  Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților a afirmat că: „motivul pentru care am organizat această întâlnire este pentru a afla care sunt sursele de finanțare pe care le gestionează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin PNRR și pentru a afla stadiul în care se află Strategia Forestieră Națională. Este important ca România, prin sumele pe care le accesează prin PNRR să reducă decalajele pe care le are față de celelalte state. Din cele 29,2 miliarde de euro, aproximativ 14% sunt pe componenta de mediu. O sumă foarte importantă care se duce cu prioritate pe managementul apei, managementul deșeurilor, pe biodiversitate, pe partea de combatere a defrișărilor ilegale”.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a afirmat că: „PNRR este o sursă de finanțare importantă nu doar pentru Ministerul Mediului, dar și pentru celelalte ministere,în ideea dezvoltării infrastructurii și soluționării unor probleme de reformă la nivel național. Am vorbit despre finanțări, despre acele infrastructuri care vin și creează alternativă la abandonarea deșeurilor, creează infrastructură pentru colectarea selectivă în 4 sau 5 fracții. Vorbim despre împăduririle care pot fi finanțate și putem crește suprafața împădurită a României folosind banii din PNRR. În același timp putem să reconstruim habitate deteriorate acolo unde este nevoie. Am vorbit despre partea pozitivă a managementului acestor probleme, finanțările care sunt la dispoziția unităților administrativ teritoriale care pot construi infrastructură pentru deșeuri, care sunt la dispoziția cetățenilor, persoane fizice și juridice, pentru a crea păduri noi sau la dispoziția celor care administrează sisteme de apă uzată sau la dispoziția Apelor Române, care construiește sisteme de prevenire a inundațiilor”.

Postări asemănătoare

35.000 de porci dintr-o fermă din Tichilești vor fi eutanasiați

Reperul

Senatorul USR George Dîrcă: ArcelorMittal vinde combinatul de la Galaţi şi pentru că guvernele nu au dezvoltat infrastructura

Reperul

Vouchere de vacanţă: Tichetele din 2019 şi 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului

Reperul