Reperul
Administratie Braila

Podul peste Dunăre NU va rămâne “muzeu”

Aceasta este promisiunea făcută de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Afirmația vine în contextul în care, zilele trecute, a fost emisă și autorizația de construire pentru ultimii 15 Km de drumuri de legătură cu podul.

Vestea bună a fost dată atât de ministrul Drulă cât și de CNAIR la sfârșitul săptămânii trecute, asta după ce autoritățile centrale erau îngrijorate, în urmă cu câteva luni, de posibiltatea ca podul să nu poată fi folosit, dacă nu se reusea conectarea lui la drumurile de legătură, în lipsa tuturor avizelor necesare.

”A fost emisă autorizația de construire pentru ultimii 15 km de drumuri de legătură cu Podul de la Brăila. Primii 6 km fuseseră autorizați pe data de 4 martie. La început de mandat spuneam că, din cauza întârzierilor din trecut, exista riscul ca Podul de la Brăila să rămână muzeu. Începuse construcția podului, dar drumurile de legătură nu fuseseră începute în același timp și nu aveau nici măcar autorizație de construire. Am mai spus și că ne vom lupta ca să NU se întâmple acest scenariu nefericit. Azi (n.r. – vineri) am făcut un mare pas către evitarea scenariului «muzeu», prin emiterea autorizației de construire pentru cei 15 km de drum nou, care fac parte din această investiție, pe baza documentației tehnice la care a lucrat constructorul în aceste luni. Și O VESTE FOARTE BUNĂ: avem promisiunea constructorului că podul NU va rămâne «muzeu». La sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi. Acum așteptăm ca firma de construcții să se apuce în forță de lucrările la drumurile de legătură”, a comentat ministrul Transporturilor, pe rețelele de socializare.

Postări asemănătoare

CJ a început să plombeze drumurile județene

Reperul

Poliția Locală începe, mâine, controalele de Mărțișor. Amenzi pentru comercianţii ilegali

Maria Vlad Romaniţă

E oficial! Gabriel Panaitescu este noul prefect al Galațiului

Reperul