Reperul
Eveniment Galati

Poliția Locală Galați lansează programul Estival 2019

* Planul de măsuri Estival, ajuns la al treilea an, se va derula în perioada mai – septembrie *

Pentru al treilea an, Poliția Locală derulează la nivelul municipiului Galați, pe perioada anotimpului cald, Planul de măsuri – ESTIVAL 2019, program care se derulează în intervalul mai – septembrie 2019, a anunțat instituția. „Timp de cinci luni, oamenii legii vor desfășura acțiuni specifice în diferite locații și la evenimente cu participarea unui public numeros. Sunt vizate următoarele zone: Faleza Dunării, Grădina Publică, Parc Viva, Esplanadă P-uri, Orășelul Copiilor, Parc Selgros, Parc Cloșca, Turn TV, Parc CFR, Parc Libertății, zona Lacului Vânători, Parc Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galați, piețele agroalimentare. Pe toată perioada de derulare a Planului de măsuri – ESTIVAL 2019, polițiști locali au în atenție: depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care încalcă prevederile Legii nr. 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic; supravegherea grupurilor de persoane (minori, tineri) care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca scandal public; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care săvârșesc gesturi obscene şi luarea de măsuri legale conform Legii nr. 61/1991; depistarea persoanelor care deteriorează materialul dendrofloricol, mobilierul urban sau murdăresc domeniul public”, a comunicat Poliția Locală.

Joi, 2 mai, cu începere de la ora 17:00, polițiștii locali vor desfășura o acțiune de prevenție pe Faleza Dunării, la Parcul Viva și în Grădina Publică.

Anul acesta, una dintre prioritățile Planului de măsuri – ESTIVAL 2019 este legată de circulația pe drumurile publice. „Anul acesta ne vom concentra eforturile și pentru asigurarea unui confort rutier mai eficient, îndeosebi în zonele de promenadă și agrement. Pe faleza superioară a Dunării, atât echipajele de siguranță rutieră, cât și cele de ordine publică vor acționa pentru prevenirea și combaterea parcărilor neregulamentare, în zonele unde se poate pune în pericol viața sau integritatea gălățenilor (trecerile de pietoni, zona de acțiune a indicatorului ” Oprirea interzisă” etc) precum și pentru luarea măsurilor legale în ceea ce privește curățenia zonelor de promenadă ( bănci, locuri de joacă etc.). Vom acționa și pentru prevenirea, dar și sancționarea faptelor de comerț ilegal în aceste zone, dar și pentru identificarea și luarea măsurilor legale împotriva celor care depășesc nivelul de sonorizare privind muzica ambientală”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați.

Postări asemănătoare

Proxeneți reținuți

Maria Vlad Romaniţă

Violatorul fetiței de 10 ani ieșise din închisoare în decembrie în baza Legii recursului compensatoriu

Maria Vlad Romaniţă

MAI a pus în dezbatere un nou proiect privind înmatricularea mașinilor sau obținerea permiselor auto

Reperul