Reperul
Eveniment Galati

Polițiști accidentați de o șoferiță neatentă

UPDATE: Cei doi polițiști accidentați vor rămâne internați în spital.

”Unul dintre cei doi polițiști are o fractură la cap fără deplasare de os temporal și cu o o acumulare de sânge pe dedesubt, de 2 mm. Va rămâne sub supraveghere, în secția de Neurochirurgie. Celălalt polițist are o contuzie de genunchi stâng, a fost imobilizat și suspicionăm și o ruptură de ligament la acel nivel. Și el va rămâne internat”, a declarat  dr. Angel Trifan,  medic șef UPU SMURD Spitalul de Urgență Galați.

Polițiștii răniți nu ar fi avut dotarea corepunzătoare în momentul producerii accidentului.

”Colegii nu erau dotați cu acele geci reflectorizante care sunt omologate. Aveau niște maiouri care se găsesc și în market, cum trebuie să aibă orice conducator auto. Nu aveau element reflectorizant pe braț, nu aveau element reflectorizant lateral. Eu, personal, ca lider sindical, am cerut dotarea colegilor de la ordine publică cu geci omologate, dar conducerea ne-a precizat că trebuie să le cumpărăm noi din fonduri proprii“, susține Ciprian Bujor, președintele sindicatului Diamantul, filiala Galați.

Încă nu se cunoaște cauza exactă a surpării în carosabil.

”Este vorba despre o surpare care s-a produs în timpul nopții. Zona a fost securizată și semnalizată corespunzător și urmează să se facă în cel mai scurt timp posibil o expertiză geotehnică pentru a identifica cauzele și pentru ca mai apoi să se aplice cele mai bune soluții tehnice”, a precizat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați. În zonă circulația se desfășoară cu dificultate pe un sens din pricina surpării.

————————————————————————————————————————————-

Doi polițiști de la Rutieră au fost răniți în această dimineață, de o mașină condusă de o șoferiță. Cei doi oameni ai legii dirijau circulația în zona Tirighina, unde, pe carosabil, apăruse o groapă. În timp ce se aflau în mijlocul străzii, o șoferiță neatentă, a intrat pe contrasens și i-a lovit pe ambii polițiști. Cei doi au fost transportați la spital și, din fericire, sunt conștienți și stabili. Șoferița care a produs accidentul a spus că a intrat pe constrasens pentru a evita groapa.

”Polițiștii care s-au deplasat imediat la fața locului, au constatat că în accident a fost implicat un autoturism, condus de o femeie, de 53 de ani, din municipiul Galați, care, circulând pe strada respectivă, ar fi lovit doi polițiști care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, dirijând circulația în zonă. Din primele verificări, a rezultat că, în noaptea de 15/16.02.2021, o persoană a sesizat la numărul de urgență 112, faptul că, pe strada Brăilei, pe sensul de mers Tecuci- Galați, s-a format o groapă de mari dimensiuni, pe partea carosabilă. A fost anunțat imediat administratorul drumului (Primăria Municipiului Galați) și, în același timp, în zonă, a fost direcționat un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați, pentru a asigura desfășurarea circulației în siguranță. Polițiștii au semnalizat groapa prin montarea a două panouri reflectorizante și prin poziționarea autospecialei cu rampa pornită, în fața acesteia. În acest context, cei doi polițiști care dirijau circulația, pe axul drumului, ar fi fost acroșați de autoturismul respectiv. Aceștia au fost transportați la spital, unde au rămas internați pentru investigații medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul”, informează I.P.J. Galați

Postări asemănătoare

Bărbat găsit mort într-o fântână din Scânteiești

Maria Vlad Romaniţă

Incendiu violent la Țepu. O brutărie a luat foc de la un scurtcircuit

Încă un deces după accidentul de la Șendreni. Intersecția este resistematizată

Maria Vlad Romaniţă