Reperul
Eveniment Galati

Polițiștii activi și pensionari au protestat la Galați

Membri ai Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual, SNPPC –Cartel Alfa din Galați, au protestat timp de două ore în fața Prefecturii Galați, nemulțumiți de nerespectarea legii salarizării. Polițiștii se plâng că pensiile celor din MAI nu cresc la fel cu ale altor categorii, dar și din cauza lipsei de personal din MAI.

”Deficitul cronic de personal pune în pericol nu doar siguranța comunității, ci și siguranța statului roman. Deficitul real, adică acea masă critică de polițiști care ar asigura un nivel de siguranță publică adecvat este undeva peste 50%. Salariul polițistului și al militarului este o fata morgana, niciodată nu bate salariul din fluturașul polițistului cu prevederile din legea salarizării sau Codul Muncii. Este foarte greu, mai ales în mediul rural, abia sunt unul sau doi polițiști care trebuie să facă față evenimentelor de pe 112”, a precizat Ionel Matei, președinte SNPPC Galați.

Sindicaliștii subliniază că nu vor decât aplicarea legii.

”Ies în strada pentru a-și recupera restanțele conform unei legi, deci nicidecum acea manipulare pe care o fac conducătorii noștri că se măresc salariile bugetarilor și de aceea sunt restanțe la Legea 153. Sunt categorii de personal care nu le-au obținut printre care și polițiștii”, a precizat si Romică Gârneață, președintele Cartel Alfa Galați.

Postări asemănătoare

Un scurtcircuit, cauza probabilă a incendiului în care au murit 1.700 de porci

Reperul

A intrat cu mașina în copac

Maria Vlad Romaniţă

Elev de la Racoviță, cu arsuri în spital după un experiment nereușit în camera de cămin

Maria Vlad Romaniţă