Reperul
Social

Polițiștii brăileni, cu ochii pe școli

Poliţiştii brăileni intervin atât în municipiul cât şi în judeţul Brăila, în misiuni preventive, în special acum, la începerea unui nou an școlar. Ieri, 11 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

„Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 34 de evenimente, 29 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.980 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 9 permise de conducere și ridicat 6 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite. 

Exemplu:Ieri dimineață, 11 septembrie a.c., în intervalul orar 07:30-12:00*, polițiștii au acționat pe raza județului, în zona unităților de învățământ, fiind efectuate verificări înainte de startul cursurilor și au fost stabilite împreună cu 44 de conducători de școli, priorități de acțiune după ce elevii vor începe efectiv orele. De asmenea, agenții de securitate au fost instruiți cu preivire la accesul în unitățile de învățământ.
Polițiștii de la rutieră au legitimat 92 de persoane, au verificat 15 autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii acestora cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului”, informează I.P.J. Brăila.

Postări asemănătoare

Astroclubul “Călin Popovici” din cadrul Observatorului Astronomic Galați selectat în Proiectul Internațional “Asteroid Search Campaign 2020”

Reperul

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Reperul

Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19

Reperul