Reperul
Braila Eveniment

Poliţiștii brăileni le recomandă șoferilor prudență maximă în perioada următoare

* Poleiul îngreunează traficul atât în municipiul Brăila, cât și în județ, iar conducătorii auto sunt sfătuiți să adopte conduita corespunzătoare carosabilului acoperit cu gheață *

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila le recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele. Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă şi să respecte următoarele sfaturi.

„Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor! Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă; Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei; Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare; Verificaţi periodic acumulatorul acestuia; Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor; În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz; Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite”, avertizează IPJ Brăila.

Preventiv, în această dimineață, DN 2B Brăila-Buzău a fost închis circulației la limita dintre județe, din cauza poleiului și a vântului puternic.

Postări asemănătoare

Prioritate la investigații medicale, pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19

Reperul

Precizări RAR despre anvelopele „all season”

Reperul

Trecere de pietoni inteligentă pe Faleza Dunării din Galați

Reperul