Reperul
Social

Polițiștii locali gălățeni au demarat proiectul ,,Estival 2021“

Planul de măsuri se va derula în perioada mai – septembrie 2021. Potrivit informațiilor furnizate prin biroul de presă al Poliției Locale Galați, în aceast an, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei, la nivelul Poliției Locale s-a decis organizarea unitară a activitățiilor preventiv-combative efectuate de structurile operative, în vederea asigurării respectării de către populație a măsurilor restrictive instituite în zonele de promenadă (distanțarea socială, purtarea măștii de protecție, etc).

Pentru realizarea acestor deziderate, în cadrul Planului de măsuri – ESTIVAL 2021, s-a decis intensificarea patrulării polițiștilor locali în vederea asigurării unui climat de ordine publică și distanțare socială, siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală, respectarea normelor legale privind curățenia localităților, zgomotul ambiental și comerțul stradal.

În perioada mai – septembrie 2021, oamenii legii vor desfășura acțiuni specifice în diferite locații. Sunt vizate zone, precum: Faleza Dunării, Grădina Publică, Parc Viva, Esplanadă P-uri, Orășelul Copiilor, Parc Selgros, Parcul Libertății, Parc Rizer, etc.

”În perioada de referință, polițiștii locali vor fi mai prezenți în zonele de promenadă, în special în orele după-amiezii și seara, dar în mod deosebit în weekend, atunci când gălățenii dar și vizitatorii orașului de la Dunăre ies la plimbare pentru a se relaxa sau a socializa.

Vom avea în atenție respectarea măsurilor de ordine și siguranță publică, circulație rutieră, prezența grupurilor cunoscute că tulbură liniștea publică, dar și păstrarea zonelor reabilitate și a celor verzi într-o stare bună astfel încât să ne bucurăm împreună de ce avem.

Măsurile specifice le vom dispune gradual, începând cu recomandări, activități preventive dar și, acolo unde se impune, prin aplicarea de sancțiuni în funcție de faptele constatate și urmările produse.

Recomandăm cetățenilor să apeleze Poliția Locală, atât prin numărul de telefon gratuit 0236/955 dar și prin aplicația City App, respectiv să sesizeze orice echipaj mobil sau pedestru al Poliției Locale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, a declarat Petrică Hahui ,  director general, Poliția Locală Galați.

Referitor la derularea Planului de măsuri – ESTIVAL 2021, polițiștii locali au desfășurat o acțiune specifică de promovare, în următoarele locații: Parcul „Șahiștilor”, Faleza Dunării, Parc Viva și Grădina Publică. Oamenii legii au împărțit pliante și măști de protecție.

Postări asemănătoare

Performanță recompensată

Reperul

Liberalii încearcă iar să obţină în Consiliul Local eliminarea taxei pe apa de ploaie

Reperul

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” crește la 50% capacitatea de ocupare a sălii de spectacole

Reperul