Reperul
Eveniment Galati

Pompierii din Tecuci au sediu nou

Fostul sediu al pompierilor tecuceni, o clădire veche de 100 de ani unde își desfășurau activitatea și paramedicii, este deja amintire. Cu bani de la Banca Mondială, pe baza unui proiect al IGSU, s-a construit un sediu în totalitate nou. Investiția de la Tecuci este foarte importantă, deoarece pompierii și paramedicii deservesc atât Tecuciul, dar și 73 de sate din nordul județului Galați, pentru circa 190.000 de oameni.

La inaugurarea noului sediu au fost prezente autoritățile locale și judetene, dar și dr. Raed Arafat, șeful DSU. „Participăm la inaungurarea celei de-a doua clădiri reconstruite complet prin programul Băncii Mondiale de reabilitare  a clădirilor unde activează colegii pompieri și de unde pleacă pentru a salva vieți“, a precizat dr. Raed Arafat, ministru secretar de stat, șeful DSU.

Noua clădire a avut o valoare a investiției de 17 772 000 lei și include atât costurile de proiectare, de realizare, cât și cele de utilare“, a explicat gen. mr. Benone Gabriel Duduc, adjunct IGSU.

În cadrul aceleiași întâlniri, secretarul de stat Raed Arafat  a recunoscut că, deoacamdată, România nu poate oferi adăposturi civile pentru toată populația și că această problemă ar trebui luată în serios. Legislația spune că fiecare clădire ar trebui să aibă adăpost civil, dar acest fapt este încă doar teorie.

Unii constructori, ca să nu facă adăposturi apelează la o soluție  – fac  un semisubsol, dar va trebui rezolvată această problemă. Adăposturile trebuie  modernizate, luate în serios și pregătite pentru orice. Nu este o problemă doar a României”, a mai precizat Raed Arafat.

 

 

 

Postări asemănătoare

(VIDEO) Arme albe descoperite la protestatari

Maria Vlad Romaniţă

Directorul CUP Dunărea Brăila – confirmat cu Covid 19

Reperul

Elevii nu vor avea vacanță inter-semestrială în acest an

Reperul