Reperul
Social

Pompierii gălățeni au controlat bisericile din județ înaintea Paștelui

* O mare atenție a fost acordată mănăstirilor, acolo unde în noaptea de Înviere se adună foarte mulți oameni *

Pompierii gălățeni au verificat toate lăcașurile de cult din Galați și din județ. O mare atenție a fost acordată mănăstirilor din județul Galați, acolo unde, de obicei, în noaptea de Înviere se adună foarte mulți oameni. Una dintre locurile vizitate de pompierii gălățeni este Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului din Cudalbi. Maica stareță a fost cea care i-a întâmpinat pe oamenii legii, cărora le-a arătat întregul lăcaș de cult. Pompierii au verificat toate extinctoarele, panourile electrice și locurile amenajate pentru aprinderea lumânărilor.

Pompierii au mers și la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din localitatea Tudor Vladimirescu. Aici au fost întâmpinați chiar de maica responsabilă cu situațiile de urgență, secretarul mănăstirii, Nazaria Slabu. Pompierii au vrut să vadă și dacă maicile sunt pregătite pentru a interveni în situații de urgență și dacă știu să folosească extinctoarele. După ce și-a arătat măiestria la mânuit stingătorul și a primit sfaturi de la pompieri, secretara de la Mănăstirea din Tudor Vladimirescu le-a arătat pompierilor că au fost luate măsurile necesare astfel încât să poată ține slujba din noaptea de Înviere. Maicile au primit și sfaturi de la pompieri pentru buna desfășurare a activității din noaptea de Înviere.

Pompierii nu au dat amenzi, dar s-au asigurat că toate micile nereguli descoperite în timpul controalelor au fost remediate pe loc, chiar sub stricta lor supraveghere.

Gălățenii pot merge la slujba de Înviere la toate mănăstirile din județ, dar și la bisericile din oraș, slujbele fiind oficiate în aer liber. Pompierii vor fi și ei prezenți la slujbe pentru a supravegea buna desfășurare a activităților.

Postări asemănătoare

Bustul lui Eminescu, creat din zăpadă și gheață într-un cartier din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Terapia Veeda și terapia ROI, aduse în România de Art Therapy Center Galați

Reperul

Anchetă la Spitalul Județean după ce pacienții au spus că au fost obligați să se testeze în privat

Maria Vlad Romaniţă