Reperul
Alegeri Politic

PONTA, VIZITĂ ELECTORALĂ CU ATACURI LA DAN NICA ȘI MIHAI TUDOSE

Președintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat într-o scurtă vizită electorală la Brăila și Galați. Fostul premier a vorbit, din nou, despre “blatul politic” dintre PSD și PNL, afirmând că insuccesul moțiunii de cenzură a fost cauzat de “combinatorii, vânzătorii și trădătorii” care se află în PSD.

 “Ăia care erau în jurul lui Dragnea s-au mutat în jurul lui Dăncilă. Acum sunt toți în jurul lui Ciolacu și, probabil, vor încerca să fie în jurul următorului lider”, a declarat Victor Ponta.

Aflat în față jurnaliștilor brăileni, liderul Pro România a făcut referire la fostul său coleg, Mihai Tudose, europarlamentar căruia Ponta i-a cedat mandatul:

„după ce îmi spui «domnule, eu nu vreau să plec la Bruxelles, eu rămân aici», după care zici «hai, dă-mi mandatul că o să vezi ce o să fac!», fugi cu mandatul și mă mai și înjuri?! Adică mi-ai furat portofelul și mă mai și înjuri?”, a spus liderul Pro România care consideră că Tudose nu avea voie să înjure partidul pe care l-a părăsit.

“Bănicioiu l-a salvat. Altfel murea lângă mine, vă zic. Dacă nu era Bănicioiu era mort Tudose. Nu ai voie să înjuri Pro România și pe cei din Pro România; chiar ne-am agitat atunci să-l salvăm. Și chiar mă bucur (…). Cum să vă spun… și în politică există o limită. Deci măcar pe Bănicioiu să nu-l înjure; chiar i-a salvat viața” a spus Victor Ponta. În conferința de presă de la Galați, liderul Pro România s-a arătat dezamăgit de Dan Nica (PSD), afirmând că înțelegerea pe care a avut-o cu social-democratul gălățean nu a fost respectată:

“când a vorbit cu mine Dan Nica, și l-am pus europarlamentar, a fost vorba că se va ocupa de Bruxelles și că va lăsa județul și municipiul pentru altă generație de oameni. Nu s-a întâmplat asta și nu e un lucru bun”.

Întrebat dacă nu consideră că nu este inspirat în alegerea eurodeputaților, Ponta a dat-o pe Corina Crețu drept exemplu de nominalizare bună:

“Corina Crețu e un europarlamentar foarte bun (…). Până la urmă, ține de caracterul oamenilor și de ceea ce vor să facă mai departe, sau de cât de mult țin la putere. Viață ne învață! Eu am învățat mai mult din greșeli decât din lucrurile bune pe care le-am făcut”, a declarat Victor Ponta.

Postări asemănătoare

Facilități de la Guvern pentru deportați, prizonieri și persoanele persecutate politic

Reperul

Dănăilă: Brăila a rămas fără 15 milioane de euro din buget în doi ani, iar primarul stă cu capul la cutie

Reperul

”Adevărata reformă în Sănătate înseamnă respect pentru pacient și acces la servicii medicale de calitate”

Reperul