Reperul
Social

Prea puține bilete de tratament alocate Galațiului

Dacă în ultimii doi ani, solicitările privind obținerea unui bilet de tratament, prin Casa de Pensii, erau foarte mici, acum, odată cu ridicarea pandemiei a crescut și numărul pensionarilor sau asiguraților din sistemul public care doresc să plece într-o stațiune pentru tratament. Invitată la Reperul TV, Ana Denis Aramă, directorul Casei de Pensii Galați, a declarat că numărul solicitărilor este de aproape 10 ori mai mare față de numărul biletelor alocate Galațiului.

”Avem foarte multe cereri, în jur de 10 200, iar alocate, doar 1900. Discrepanța este foarte mare între numărul de cereri și numărul de bilete acordate. Este o problemă care trenează de foarte mult timp. Cei mai mulți dintre pensionari vor să plece în stațiune în lunile iunie, iulie sau august și din acest motiv rămân multe cereri nealocate. (…) În primăvară și în toamnă rămânem cu bilete nevândute, iar vara nu mai facem față”, a declarat la Reperul TV, Ana Denis Aramă, directorul Casei Județene de Pensii Galați.

Directorul Casei de Pensii Galați a mai declarat la Reperul TV că față de anii precedenți sunt alocate din ce în ce mai puține bilete de tratament din cauza faptului că nu s-au mai încheiat contracte cu baze de tratament importante din țară.

”Cu cei din Saturn nu s-a mai încheiat anul acesta contract, nici cu cei din Techirghiol. Erau foarte multe solicitări pentru aceste stațiuni. Nu pot să vă spun motivul pentru care nu s-au mai încheiat contracte. Contractele sunt încheiate de Către Casa Națională de Pensii, noi doar vindem biletele”, a mai adăugat Ana Denis Aramă.

Postări asemănătoare

Tineri premiați pentru rezultatele la învățătură

Reperul

Toți porcii din Vameș au fost omorâți, deși în localitate nu a fost confirmat niciun focar de pestă

Maria Vlad Romaniţă

Profesorii și ceilalți angajații din Învățământ vor primi salariile vineri, 11 august

Reperul