Reperul
Alegeri Eveniment Politic

Pregătiri pentru alegerile europarlamentare și referendum

Pe 26 mai, gălățenii sunt așteptați la urne pentru a alege reprezentanții în Parlamentul European și pentru a participa la referendumul inițiat de președintele României pe tema justiției

Potrivit reprezentanților Prefecturii, în județul Galați au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi și 33 în municipiul Tecuci. Au fost tipărite 575.726 de buletine de vot pentru alegerea membrilor Parlamentului European, același număr de buletine fiind pregătit pentru fiecare dintre cele două întrebări de la referendum.

La procesul electoral se vor folosi în județul Galați 2.180 de ștampile cu mențiunea „VOTAT”, 436 de ștampile de control, 534.337 timbre autocolante și 1323 de ghiduri pentru birourile electorale ale secțiilor de votare.

Buletinele de vot și toate celelalte materiale necesare votării (liste electorale, ştampile, timbre autocolante, formulare, procese-verbale etc.) au fost repartizate în saci pentru fiecare secție, urmând a fi distribuite și predate președinților secțiilor de votare din întreg județul, sâmbătă, 25 mai 2019.

Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galați și nouă trasee în celelalte localități, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea și ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galați.

Informații suplimentare cu privire la procesul electoral se găsesc pe secțiunea specială de pe site-ul Instituției Prefectului și pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Postări asemănătoare

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă: Iubita domnului Dragnea, subiect pentru chivuţe. Lipsa de soluții la criza generată de coaliție, problema reală relevată de Congresul PSD

Reperul

Alegeri la PSD Brăila pe 17 martie

Reperul

”Susţine construcţia Spitalului Regional Brăila-Galaţi!”, tema de campanie a PNL pentru regiune

Reperul