Reperul
Administratie Galati

Pregătirile pentru alegeri, pe ultima sută de metri

Distribuirea buletinelor de vot în județ și amenajarea secțiilor de voare sunt acum în plin proces de desfășurare. Față de anteriorul scrutin acum, după montarea secțiilor de votare, acestea sunt dezinfectate. În Galați echipe de muncitori au început amenajarea celor 176 secții de votare din oraș. Transformarea sălilor de curs în secții de votare durează aproximativ 30 de minute, timp în care se montează cabinele și se face dezinfectarea acestora.

”În municipiul Galați sunt amenajate 176 secții de votare, iar Primăria Municipiului Galați se ocupă de amenajarea acestor secții, inclusiv de dezinfectarea spațiilor atât înainte de începerea procesului de vot cât și după încheierea acestuia. Sunt șapte secții de votare care au fost relocate tocmai pentru a asigura toate condițiile și a proteja sănătatea cetățenilor”, a precizat Petrica Pațilea, purtător de cuvânt la Primăria Galați.

Operațiunea de distribuire a buletinelor de vot, o altă parte esențială a pregătirilor,  este coordonată de către Prefectură .

”Am început distribuirea buletinelor de vot în județ. Avem, în județul Galati, 436 de secții de votare, iar astăzi am început să distribuim în 39 de localități din județ, mâine vom continua. Avem de distribuit peste 2,3 milioane de buletine de vot, atât  pentru alegerea primarului, ale consilierilor locali, consilierilor județeni, cât și pentru alegerea președintelui  Consiliului Județean.  Asta înseamnă că și astăzi de la ora 7,00, cât și mâine de la ora 7,00 oamenii de la Prefectură și reprezentanții MAI vor sprijini procesul electoral, astfel încât să nu avem probleme în județul Galați”, a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu. Odată cu buletinele de vot au fost trimise și măști și dezinfectanți către secțiile de votare.

Postări asemănătoare

Sediul CJ Galați va fi iluminat în violet sâmbătă, de Ziua Mondială a Prematurității

Reperul

Primar de 6! Este nota pe care şi-o dă Pucheanu, analizându-şi ca simplu cetăţean primii doi ani de mandat

Sorin Rugină

Președintele CJ Galați așteaptă propuneri pentru finanțarea sportului!

Sorin Rugină