Reperul
Arte Cultural Eveniment

Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”: DOMNUL KOLPERT

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” pregătește un nou spectacol care va avea premiera la sfârșitul acestei săptămâni. DOMNUL KOLPERT de David Gieselmann este regizat de Cătălin Vasiliu, iar scenografia este semnată Daniel Divrician.

Produs în perioada septembrie 2023 – noiembrie 2023, spectacolul are avanpremiera vineri, 17 noiembrie, și premiera sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Sala Mare(public pe gradene).

Domnul Kolpert, un text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000 la Royal Court Theatre din Londra, a fost tradus şi montat în peste 25 de ţări, iar de atunci, David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgie germană.

Textul lui David Gieselmann împletește iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi. Sentimente precum umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate se întâlnesc în spectacolul Domnul Kolpert, una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane.

Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani, dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând (cu detașare tehnica) în practică un fel  de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?”, a spus Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului.

Din distribuția aleasă de regizorul Cătălin Vasiliu fac parte: Carmen Albu (Edith Mole), Cristian Gheorghe (Bastian Mole), Flavia Călin (Sarah Kenner), Vlad Volf (Ralf Droht), Răzvan Clopoțel (Băiatul care livrează pizza), Ionuț Moldoveanu (Kolpert).   .

Reprezentanții Teatrului Dramatic „Fani Tardini” anunță că spectacolul este nerecomandat spectatorilor sub 16 ani, iar biletele pot fi achiziționate on-line sau de la Agenția teatrală.

 

Postări asemănătoare

Palatul de la Țigănești va fi reabilitat de Consiliul Județean

Reperul

Cel mai important eveniment astronomic al anului vizibil din România

Reperul

Mario Laginha și Jean Loup Longnon vin la RO Danube Jazz Festival

Reperul