Reperul
Cultural Eveniment

PREMIERĂ la Teatrul Dramatic: „MaMe”, un spectacol care spune poveștile mamelor actorilor din distribuție

stiri galati

„MaMe”, cea mai nouă producție a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, are premiera sâmbătă și duminică, de la ora 19:00

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați invită iubitorii de teatru la întâia premieră din anul 2020: „MaMe”, o creație colectivă în regia lui Cristian Ban. Premiera are loc sâmbătă, 18 ianuarie, și duminică, 19 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole a Dramaticului gălățean.
„MaMe” este un spectacol diferit de toate celelalte spectacole din repertoriul Teatrului „Fani Tardini”, spune conducerea instituției. „De ce este mai interesant și mai special spectacolul acesta? Pentru că nu a existat un text pe care să-l propună regizorul, noi să fim de acord cu el, actorii să-l învețe și să urmeze parcursul unui spectacol tradițional. E un proiect inedit. Acest spectacol s-a născut în urma lucrului împreună a regizorului cu grupul de actori pe care el i-a selectat și are ca bază biografiile mamelor actorilor implicați în spectacol”, a declarat Radu Nichifor, directorul artistic al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în cadrul ediției de luni a emisiunii „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galați-Brăila.
Cristian Ban, regizorul spectacolului „MaMe”, spune că tocmai sinceritatea este elementul distinctiv al acestei producții. „Îl face special faptul că e foarte sincer și e un text născut în timpul repetițiilor. Nu e nimic fals. Tot ce s-a născut e foarte organic, foarte natural. Nu e o poveste, nu e ficțiune, deși ne-am jucat un pic și cu ficțiunea. Dar nu e o poveste prefabricată. Este vorba despre mamele celor patru actori din distribuție, ale celor patru băieți: Radu Horghidan, Ștefan Forir, Ionuț Moldoveanu și Răzvan Clopoțel. Am pornit de la poveștile mamelor lor, de la relația lor cu mamele lor, de la ceea ce înseamnă cumva mamă pentru fiecare, luând atât și lucrurile bune, cât și lucrurile mai puțin bune, adică să nu fie un spectacol omagial. Sunt și elemente de jurnal, sunt niște scrisori ale copiilor care apar în spectacol, toate poveștile sunt reale”, a afirmat regizorul Cristian Ban la „Deschide Lumea”.
Originar din Arad, Cristian Ban este un regizor care preferă să lucreze spectacole care pornesc de la situații reale. Cu spectacole similare a și intrat în atenția conducerii Teatrului Dramatic din Galați. „Cred că [Cristian Ban] e unul dintre cei mai interesanți regizori români în acest moment. (…) Acum câțiva ani, în 2016, la un festival de teatru independent, am văzut un spectacol făcut de Cristi, „În viitorul apropiat”. Pe mine m-a atins extrem de puternic. Din acel moment am început să urmăresc mai îndeaproape acest regizor. La ediția de acum doi ani a Festivalului nostru, spectacolul lui de la Arad, „Orașul nostru”, a lăsat o impresie extrem de plăcută și publicului, și trupei. A urmat invitația noastră către el și iată că săptămâna aceasta, sâmbătă și duminică, va ieși la public „MaMe””, a declarat directorul artistic, Radu Nichifor, la Realitatea TV Galați-Brăila.
În distribuția spectacolului „MaMe” sunt actorii: Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuț Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Răzvan Clopoțel. Scenografia este semnată de Iulia Gherghescu.
Spectacolul „MaMe” durează o oră și jumătate, nu are pauză și este potrivit pentru întreaga familie.
Biletele pentru premiera „MaMe” din acest week-end pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din strada Domnească 59. Informații și rezervări: 0758-089-994 sau 0758-049-850.

Postări asemănătoare

La Galați începe Festivalul Internațional de Folclor

Reperul

Flori de la militari pentru asistenta umilită

Maria Vlad Romaniţă

14 brăileni infectați cu COVID 19

Reperul