Reperul
Eveniment Galati

Premierul a venit la Galați într-o vizită politico-administrativă

Premierul României, Ludovic Orban, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost miercuri în Galați, într-o vizită  mixtă, ce a îmbinat administrația cu politica. Dimineață, în zona Braniștea, pe DN 25,  premierul și  ministrul Transporturilor, au participat atât  la semnarea contractului pentru varianta de ocolire a municipiului Galați, cât și la cel pentru ”Platforma multimodală a portului Galați“, etapa a doua.  Însoțit de membri  și simpatizanți ai PNL, inclusiv de candidați la alegerile locale, premierul Orban a luat la pas bulevardul Brăilei, din zona mall-ului până la Sala Sporturilor. Au fost întâmpinați cu saluturi și urări de bine de unii trecători, dar au fost și altfel de solicitări. 

”Avem și noi o problemă, sunt de la Asociația Siderurgistul 2006. Avem și noi o problema cu dumneavoastră, când ne putem întâlni, la București… Dumneavoastă ați fost în comisia de muncă, știți foarte bine că am luptat foarte mult. Problemele… știți… cu mărirea asta cu 40%, noi nu dorim așa ceva. Așa am vorbit cu doamna ministru“, i-a spus  un pensionar premierului. După ce i-a scris numărul de telefon  pe un pliant electoral,  premierul l-a îndemnat pe om să îl sune, dar după alegerile locale.

Cum întreaga coloană cu  oficiali, membri de partid și admiratori aștepta la o trecere de pietoni, o pensionară aflată de cealaltă parte a drumului, a îndemnat, de la distanță, ca politicienii să nu mai fie filmați, ci trimiși la muncă. Nu a fost prea impresionată nici când a aflat cine este în acea coloană. ”Ce dacă e premierul Orban, cine e? La muncă să se ducă, toată ziua vine premierul. Și dacă e premierul Orban nu mai putem acuma că e premierul. Să ne dea pensiile, nu să se cârcotească atâta că nu ne dau nimic. Numai pentru  ei. Să dea bani la pensionari și la copii,  strică țară asta“, spunea femeia care a refuzat să se ducă să îi spună față în fața supărarea, deși era la câțiva metri de premier.

După o scurtă vizită la o farmacie unde a salutat angajatele și clienții, premierul a plecat spre altă etapă a vizitei, una la fel de politică precum plimbarea de pe Brăilei. Alături de Dan Barna, președintele USR, Dacian Cioloș , președintele Plus, și candidații la alegerile locale ale celor trei formațiuni politice, Ludovic Orban s-a adresat susținătorilor și membrilor sosiți din județ să îi vadă. Vizita premierului  a continuat în județul Brăila.

Postări asemănătoare

Contabila Școlii 29, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru că a delapidat peste 350.000 de lei

Maria Vlad Romaniţă

A apărut o suspiciune de pestă porcină africană în localitatea Vameș din județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Urmăriți internațional pentru furt și trafic de migranți, depistați de polițiști

Maria Vlad Romaniţă