Reperul
Alegeri Politic

Președintele organizației municipale PNL Brăila, Adrian Tabarac, a demisionat din funcție

Acesta acuză ilegalități privind listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Mai mulți primari din județ au renunțat la funcțiile din partid, pe aceleași considerente.

Adrian Tabarac a anunțat astăzi că depune o plângere penală pentru fals și uz de fals în ceea ce privește trimiterea listelor de candidati pentru parlamentare, către biroul național, în altă formă decât cea votată. El spune că, deși renunță la funcția de conducere din partid, rămâne membru al organizației, cu speranța ca lucrurile se vor îndrepta. 

“Având în vedere faptul că la ședința în care ar fi trebuit  validate listele pentru Parlamentul României, ni s-a cerut aprobarea pentru ca cea mai mare parte a listelor sa fie completată cu persoane după încheierea ședinței, precum și alte aspecte procedurale care nu au fost respectate, am luat decizia de a contesta validitatea ședinței CDJ a PNL Brăila de ieri 15.10.2020. Tot astăzi voi depune o plângere penală pentru fals și uz de fals în ceea ce privește trimiterea listelor către biroul national în altă formă decât cea votată. Acestea au fost completate ilegal cu persoane care în conformitate cu calendarul pentru alegeri, nu s-au înscris în competiția pentru un post de parlamentar. Sunt deja mai mulți colegi, inclusiv primari, care au renunțat  la funcțiile din partid în semn de protest față de modul “pe persoană fizică” în care este condus partidul. Ținând cont de toate aceste aspecte îmi depun demisia din funcția de președinte al organizației municipale PNL Brăila. Rămân membru de partid și o persoană atașată valorilor liberale. Am încredere că decizia finală cu privire la organizația PNL Brăila se va lua cu fața către toți cetățenii din Brăila”, explică Tabarac într-un comunicat de presă remis astăzi.

Postări asemănătoare

Mihai Tudose: Documentația pentru podul peste Dunăre este ”în termen”

Reperul

Guvernul PNL: Cine sunt miniștrii propuși de premierul desemnat Ludovic Orban

Reperul

Pucheanu își dă o notă mai mare pentru munca de primar

Sorin Rugină