Reperul
Eveniment Politic

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, în spatele demiterii lui Cătălin Canciu de la șefia ISJ Brăila

*cel puțin asta bănuiește deputatul PNL de Brăila Alexandru Popa, împreună cu tabăra pro Ludovic Orban din cadrul organizației de partid brăilene * mai mult, Popa spune că Boboc l-ar fi mazilit pe Canciu și la solicitarea PSD, cu care Boboc ar avea legături strânse

Cătălin Boboc, președintele interimar al PNL Brăila, este bănuit că ar fi în spatele deciziei ministrului Educației de a-l demite pe Cătălin Canciu, președintele organizației municipale a PNL Brăila, de la șefia Inspectoratului Școlar Județean Brăila. Atât Canciu cât și deputatul Alexandru Popa îl bănuiesc pe Boboc, despre care spun că ar fi acționat și la ordinele PSD-ului, cu care are legături.

În urmă cu două săptămâni domnul Boboc a început să spună prin filială că domnul Canciu va fi schimbat din funcție. Noi la acel moment am luat-o sub formă de glumă, nu credeam că se poate ajunge în punctul în care să ne atacăm între noi, am crezut că suntem în aceeași barcă. El a considerat ca lupta noastră internă s-o ducă într-un mod personal, atacându-l pe domnul Canciu, crezând că ne va dezbina, dar acest lucru nu s-a întâmplat și ne-a făcut să fim mai uniți ca niciodată. Și ne luăm angajamentul că îi vom da ocazia domnului Boboc să își vadă de treaba dumnealui, să-și depună adeziunea în altă parte.(..) Eventual la ferma lui. Prin acțiunile lui nu mai poate face parte din echipa noastră.(…) Cred că domnul Boboc a primit și ordin când a văzut că facem opoziție, cum el are legături în PSD, poate a primit comandă de acolo. (…) Prin asemenea mizerii, Boboc nu face decât să arate oamenilor că eu sunt singura variantă viabilă pentru PNL Brăila. Oricum, Boboc, când nu mai poate folosi acest partid pe persoană fizică își va căuta un alt drum, eu nu îl voi exclude”, a comentat deputatul Alexandru Boboc.

În ceea ce îl privește pe Canciu, acesta spune că a fost luat prin surprindere de vestea demiterii sale, mai ales că ieri a fost toată ziua la minister, unde a avut de rezolvat diverse probleme.

”Am aflat vestea de la secretara de la ISJ, care m-a sunat azi dimineață și mi-a spus că am fost demis. Ieri am fost până la ora 16:30 la minister, m-am întâlnit cu doi secretari de stat și doi directori și nimeni nu mi-a spus nimic. Am plecat spre Brăila fericit că mi-am atins obiectivele. (…)A fost o veste destul de neașteptată, chiar neașteptată. (…)Am vorbit azi la minister cu domnul secretar de stat care coordonează învățământul preuniversitar; domnia sa ieri a fost cu mine în acele direcții unde voiam eu să ajung ca să rezolv problemele. Mi-a spus că a aflat de demitere după plecarea mea și i-a fost jenă să mă anunțe”, a explicat Canciu.

Acesta a mai adăugat că prejudiciul de imagine adus PNL prin demiterea sa este unul foarte mare, mai ales în contextul în care mai sunt doar câteva zile până la începerea examenelor naționale. Despre noul inspector școlar general, Canciu a precizat că, din punctul său de vedere acesta este ”un puturos”, un om care ”venea greu și pleca repede” de la serviciu. 

Postări asemănătoare

Parlamentarii PNL Brăila și Galați – în autoizolare la domiciliu

Reperul

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz

Reperul

Europarlamentarul Dan Nica: ”România trebuie să se implice în relocalizarea în UE a producerii de medicamente”

Reperul