Reperul
Eveniment Galati

Președinții României și Poloniei au asistat la un exercițiu de luptă în Poligonul Smârdan

Președintele României, Klaus Iohannis și președintele Poloniei, Andrzej Duda, au fost astăzi la Centrul Secundar de Instruire Smârdan unde au asistat la o secvență a exercițiului militar „Justice Sword 21”. Este un exercițiu la care Polonia participă cu forțe desfășurate în România, în cadrul Prezenței Înaintate de pe Flancul Estic aliat din structurile Brigăzii multinaționale NATO. 

”Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și a crește gradul de interoperativitate. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, important să avem forțe bine antrenate, bine pregatite pentru apărare”, a precizat Klaus Iohannis, președintele României.

Omologul său polonez a apreciat, ca și președintele României, rezultatul exercițiului .

”Mă bucură că există aceste condiții de exerciții comune, de demonstrații comune. Este foarte important și pentru soldații noștri și pentru soldații români că pot vedea și pot lucra împreună. Am speranța că vom putea să urmărim astfel de exerciții și în țara mea, tot ale soldaților nostri, împreună”, a declarat Andrzej Duda, președintele Poloniei.

La exercițiu participă peste 5000 de soldați din cele două țări și peste 500 de mijloace de luptă.

Postări asemănătoare

Câini comunitari aruncați la gunoi

Maria Vlad Romaniţă

Una dintre victimele tâlhăriei de la Tecuci, bătrânul de 75 de ani, a murit

Se înmulțesc fulgerător cazurile de COVID 19, la Brăila

Reperul