Reperul
Eveniment

Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF

Proiectul de lege aflat în dezbatere la Senat nu face altceva decât să elimine “caracterul orientativ” al tarifului de referință stabilit periodic de către ASF, după cum apare acum în Legea 132/2017, și să-l transforme într-un prag ce nu va mai putea fi depășit de asigurători atunci când stabilesc prețul unei polițe RCA.

“Asigurătorul calculează o primă de asigurare astfel încât să se acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor RCA, fără a depăşi valoarea tarifului de referinţă stabilit de ASF”, potrivit proiectului amintit.

Mai exact, asigurătorii nu vor mai putea crește prețul unei polițe RCA peste valoarea stabilită de ASF, pentru acea perioadă, prin tarifele de referință.

Momentan, tarifele de referință nu reprezintă nici tarife minime și nici maxime, ci doar niște indicatori de referință pentru asigurătorii care fac polițe RCA, dar și pentru cei asigurați. Astfel că firmele de asigurări își fac propriile tarife, în funcție de aceste valori de referință.

Reamintim că prețul polițelor RCA a crescut mult în acest an, principala cauză fiind intrarea în insolvență, în septembrie, a companiei City Insurance, liderul de piață de la acel moment în ceea ce privește asigurările RCA, cu o cotă de peste 45%.

Postări asemănătoare

Reglare de conturi în Lacu Dulce

Reperul

Inundații la Corod, în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Galați

Maria Vlad Romaniţă