Reperul
Administratie Galati

Prima creșă nouă din ultimii 30 de ani, la Galați

Primăria municipiului Galați informează că s-au încheiat lucrările pentru prima creșă care se înființează în oraș în ultimii 30 de ani, investiție ce a fost realizată cu fonduri europene.

„Așa cum am promis, am reabilitat această clădire veche, abandonată, unde cei mici se vor bucura acum de cele mai bune condiții. Lucrările s-au încheiat, iar imobilul a devenit un spațiu modern și primitor. Și nu ne oprim aici: vom înființa alte cinci noi creșe, în diferite cartiere ale orașului”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Lucrările pentru clădirea din str. Al. I. Cuza nr. 24 au vizat în principal: consolidarea clădirii; realizarea unei șarpante noi din lemn ignifugat; reabilitarea termică, realizare termosistem, lucrări de termoizolare a plăcii peste pământ și subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare; reabilitarea și modernizarea instalațiilor existente electrice prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED; montare panouri solare fotovoltaice; montare centrală termică; montare echipamente de aer condiționat;  înlocuirea totală a instalației de încălzire centrală, a instalației de apă caldă menajeră; reabilitarea rețelelor exterioare de apă și canalizare, reabilitarea instalațiilor sanitare; refacerea finisajelor interioare și exterioare; instalație de semnalizare și alarmare în caz de incendiu; amenajare spații verzi; amenajare rampă pentru persoane cu dizabilități; sistem control acces cu cartelă etc.

Mai mult, s-au făcut și dotări specifice destinației acestui spațiu: mobilier, echipamente pentru bucătărie, echipamente pentru spălătorie etc.

Noua creșă are un număr inițial de 25 de locuri și urmează etapele legale pentru avizare.

Valoarea totală a investiției este de 4.001.702,98 lei.

Postări asemănătoare

Curse suplimentare pentru meciul dintre Oțelul Galați și U. Cluj

Reperul

Peste 1.400 de gălățeni au cerut deja subvenția pentru a-și monta sisteme alternative de încălzire

Reperul

CJ Galați a atribuit contractul de modernizare a fostei Farmacii Ținc

Reperul