Reperul
Social

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Galați

La Galați au fost aduse 11 160 de doze de vaccin antigripal și reprezintă aproximativ 10% din necesar. Serul este destinat deocamdată cadrelor medicale.  Vaccinul antigripal gratuit este achiziționat la nivel central de către Ministerul Sănătății și distribuit prin Direcțiile de Sănătate Publică din județe către medicii de familie.

”Prima tranșă de  vaccin antigripal care a ajuns în județul Galați este de 11 160 doze, dintr-un total solicitat de 101 365 doze. Urmează sa ajungă în alte tranșe și celelalte doze”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul.de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

Deocamdată din aceste doze se va realiza cu prioritate vaccinarea antigripală a cadrelor medicale din județ și apoi se va distribu la medicii de familie. De vaccinarea gratuită beneficiază categoriile la risc; este vorba despre cadre medicale și de îngrijire, cadre ale MAI și MAPN, bolnavi cronici și  persoane peste 65 de ani. La finalul lunii sau la începutul lui octombrie va începe campania națională de vaccinare antigripală. În acest an vaccinarea antigripală este mai importantă ca de obicei, deoarece în perioada rece vor circula atat noul coronavirus cat și virusurile gripale. Prin imunizarea antigripală se evită ca în același timp organismul să fie infectat cu ambele tipuri de virusuri. 

Postări asemănătoare

De mâine, la Tirighina va fi închis sensul de mers către Șendreni

Reperul

Pericol! S-au înmulțit incendiile de vegetație uscată în judeţul Brăila

Reperul

Servicii dentare gratuite pentru cei neasigurați

Reperul