Reperul
Social

Primăria a dat startul unei colecte de jucării şi cărţi pentru copiii nevoiaşi din Galaţi

* Aproape 450 de copii sunt asistaţi de fundaţii şi ONG-uri finanţate de municipalitate *

Copiii din municipiul Galați care fac parte din familii nevoiaşe şi care sunt asistaţi de asociaţii şi fundaţii finanţate de la bugetul local vor primi anul acesta, pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, jucării şi cărţi. Aceste daruri vor fi strânse în cadrul colectei publice „Dăruiește o jucărie, faci o bucurie!”, inițiată de Primărie.

„Jucăriile și cărțile vor fi strânse în perioada 21 mai – 31 mai 2018 în holul central al Primăriei Galați cu sediul în strada Domnească, nr.54. Organizațiile partenere se vor asigura că toate produsele strânse vor ajunge la copiii din familiile nevoiașe”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

Centrele care vor primi jucăriile și cărțile sunt: Fundația „Familia” – Centrul comunitar pentru victime ale violenței în familie și Centrul de zi pentru copii; Fundația „Cuvântul întrupat”; Asociația Filantropică Creștin Ortodoxă „Sf. Vasile cel Mare” – Centrul de zi pentru copii; Fundația „Inimă de Copil”; Asociația Filantropică „Sf. Antonie cel Mare”; Asociația Multifuncțională Filantropică „Sf. Spiridon” – Centrul de zi pentru copii; Centrul pentru copii cu deficiențe neuropsihomotorii; Centrul de zi pentru copii cu autism; Agenția de Servicii Sociale Comunitare „Alternativa” – Centrul de zi „Prietenii Școlii” și Centrul de zi pentru copii cu dizabilități.

Potrivit municipalității, jucăriile şi cărţile colectate în cadrul campaniei „Dăruiește o jucărie, faci o bucurie!” vor ajunge la aproximativ 450 de copii de toate vârstele, asistați de centrele finanțate de Consiliul Local.

Postări asemănătoare

Obligație pentru șoferii care-și schimbă domiciliul

Reperul

Noapte albă la Galeria de artă „Nicolae Mantu”

Reperul

Peste 100 de poliţişti locali din Galaţi, cu ochii pe cimitire de Paştele Blajinilor

Maria Vlad Romaniţă