Reperul
Administratie Galati

Primăria Galați a atras fonduri europene în valoare de peste 92 milioane de lei

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a prezentat, printr-un comunicat de presă, bilanțul investițiilor în anul care tocmai se încheie. În ceea ce privește atragerea fondurilor europene, în 2021, Primăria Galați a semnat contracte de finanțare din fonduri externe cu o valoare de peste 92 de milioane de lei. Se află însă în evaluare și alte proiecte, iar valoarea acestora depășește 197 milioane de lei. În ce privește proiectele ce se află deja în diverse faze de implementare, la sfârșitul acestui an sunt înregistrate investiții cu fonduri externe de aproximativ 730 de milioane de lei.

Potrivit informării transmise de Primăria Galați, printre cele mai importante investiții realizate în 2021 se numără finalizarea Plajei Dunărea, achiziționarea a 20 de autobuze hibrid și 8 tramvaie noi, modernizarea bulevardului Siderurgiștilor, construirea de săli de sport la Școala nr. 28 și la Colegiul ”Alexandru Ioan Cuza”, precum și investiții la Spitalul pentru Copii și Spitalul de Psihiatrie. Totodată au fost modernizate parcurile ”Parfumul Teilor” și ”Carol”.

„2021 a fost anul în care am reușit împreună să ducem la bun sfârșit proiecte de care Galațiul avea cu adevărat nevoie și pe care gălățenii le așteptau de multă vreme. Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul și încrederea gălățenilor” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Postări asemănătoare

După 27 de ani, Cornel Săndulescu nu mai este directorul “Braicar” Brăila

Reperul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre Podul peste Dunăre: “Podul trebuie să fie dat în circulație până la sfârșitul anului viitor, așa cum prevede contractul!”

Reperul

Pasajul Dunărea a fost modernizat și redeschis

Reperul