Reperul
Administratie Galati

Primăria Galați a lansat proiectul e-ticketing

* Sistemul de e-ticketing va deveni funcțional în toamna acestui an *

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și city-managerul Marius Humelnicu au lansat, miercuri, proiectul finanțat cu fonduri europene „Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule pentru Municipiul Galaţi” (e-ticketing), care va fi cel mai modern și performant sistem e-ticketing din România, a anunțat Biroul de Presă al municipalității.

Conform aceleiași surse, valoarea totală a proiectului este de 26.189.365,90 lei cu TVA, din care valoarea fondurilor nerambursabile este de 23.936.290,34 lei.

„Pentru prima dată, Primăria municipiului Galați are o strategie privind modernizarea transportului public în comun. După achiziționarea celor 17 troleibuze noi, sistemul e-ticketing este unul dintre pașii pe care îi facem pentru a le oferi gălățenilor un transport public modern, eficient și civilizat. Urmează să achiziționăm primele autobuze noi, de mari și mici dimensiuni, tramvaie moderne și să schimbăm, pentru prima dată, liniile de tramvai și căile de rulare datorită unor proiecte extrem de importante cu finanțare europeană. Mai mult, facem demersuri pentru extinderea rețelei de troleibuze în municipiul Galați. Strategia noastră se axează pe două componente – pe de o parte, înnoirea parcului auto, iar pe de altă parte modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Sistemul de e-ticketing va deveni funcțional în toamna acestui an.

El va dispune de șase canale de distribuție a titlurilor de călătorie: puncte de vânzare ale Transurb în 25 de zone, puncte de vânzare ale distribuitorilor terți în 17 zone, automate de vânzare a biletelor în 84 de zone, plata cu card bancar la bordul vehiculului, prin intermediul site-ului web, prin intermediul aplicației de pe telefonul mobil.

Informarea pasagerilor cu privire la traseele și frecvența mijloacelor de transport public local se va face prin: 102 panouri de informare a pasagerilor amplasate în tot atâtea stații, panouri led multilinii sau aplicația mobilă.

Sistemul de e-ticketing va dispune de dispozitive de numărare a pasagerilor și o rețea CCTV compusă din 140 de camere care vor fi amplasate în tot atâtea stații de transport în comun.

Postări asemănătoare

Restricții de trafic pentru Semimaraton

Reperul

1.800 de apartamente din Galați riscă să nu primească deloc căldură la iarnă

Maria Vlad Romaniţă

Primăria Galați cumpără 18 tramvaie noi de la Astra Arad

Reperul