Reperul
Administratie Galati

Primăria Galaţi deschide încă 4 centre de permanenţă, după succesul celui din M39

* Două vor fi deschise anul acesta şi două, cel mai probabil, în 2019 *

Centrul de Permanenţă inaugurat anul trecut în cartierul Micro 39 primeşte atât de multe solicitări din partea cetăţenilor din zonă, încât Primăria plănuieşte să deschidă încă patru asemenea unităţi. Două sunt programate a fi lansate anul acesta, iar celelalte două, cel mai probabil, anul viitor.

“Primul e deschis în momentul de faţă în Micro 39 şi e un real succes, nu am crezut că vor trecere atâţia oameni pragul. Următorul pe care îl deschidem este în Mazepa 2, în colaborare cu Biserica “Trei Ierarhi” şi cu Arhiepiscopia “Dunării de Jos”, (…) iar al treilea, unde pregătim deja spaţiul, va fi în zona Portului, în zona caselor sau zona veche a orașului. Anul acesta le vom deschide pe cele două, urmând ca anul viitor să mai deschidem minim încă unul. (…) În Ţiglina 1, la fostul Centru de Transfuzii, care e lăsat în paragină de mult prea multă vreme, încercăm să facem şi un centru de permanenţă, dar şi o grădiniţă. Şi, cu siguranţă, va mai fi un centru de permanenţă pe zona Micro 19-20-21″, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu în cadrul emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Centrele de permanenţă, pe care edilul şef le-a promis încă din campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016, le oferă cetăţenilor servicii medicale minimale. “Pentru un tratament, pentru un consult, pentru o injecţie în miezul nopţii, să nu te mai duci la urgenţe. Dacă te duci acum la Spitalul Judeţean, e plin acolo pentru că sunt cei care efectiv au nevoie, dar sunt şi cei care au mici nevoi, de genul unei injecţii. Ei, încercăm degrevarea zonelor de primire urgenţă în modul acesta (prin intermediul centrelor de permanenţă – n.r.) şi apropierea actului medical de cetăţean”, a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Postări asemănătoare

Deszăpezirea în Galați: Utilajele acționează de azi-noapte pentru curățarea străzilor și a trotuarelor

Reperul

EXCLUSIVITATE: CUP Dunărea le prezintă scuze brăilenilor pentru că le-a umflat facturile! VIDEO

Sorin Rugină

Dănăilă: CUP Dunărea intimidează abonații

Reperul