Reperul
Administratie Galati

Primăria Galaţi a vrut să-şi ia purificatoare pentru sediile sale, pe motiv că apa de la robinet nu e bună. Ulterior, municipalitatea a admis că a făcut o gafă

* Apă Canal şi DSP sunt consternate şi asigură populaţia că apa din reţeaua publică este sigură *

Primăria Galați a anunţat achiziționarea prin încredințare directă a 16 aparate de purificare a apei pentru sediile sale. În valoare de aproape 30.000 de lei fără TVA, aparatele ar avea destinația de a elimina din apa potabilă o serie de impurități. Așa este trecut în caietul de sarcini întocmit de Primărie pentru justificarea achiziției. Din document reiese că apa potabilă a Galațiului este mai rea decât apele uzate. Ar conține inclusiv pesticide sau detergenţi, care nici în apele uzate nu au voie să apară.

Asta a provocat consternarea celor care răspund de calitatea apei din reţeaua publică, adică societatea Apă Canal şi Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanții distribuitorului de apă şi-au pus mâinile în cap şi spun că nici măcar nu au fost întrebați când s-a întocmit acest caiet de sarcini. Cei de la DSP spun că așa ceva nu există. Apa potabilă în oraș este bună, nu au nevoie nici școlile de purificatoare și evident că nici Primăria nu are de ce să se teamă.

Deși inițial Primăria a încercat să justifice achiziția și nu a răspuns de unde are date că în oraș este apă cu detergent și pesticide, până la urmă municipalitatea a recunoscut că s-a strecutat o greșeală în formularea caietului de sarcini, iar contractul a fost oprit înainte de a fi semnat. Rămâne de văzut acum dacă sancționarea unui funcționar din Primărie va stopa și achiziţia aparatelor.

Postări asemănătoare

Lucrările la Podul peste Dunăre încep în toamnă, mai devreme decât a fost stabilit inițial

Reperul

”Demisia! Luați-vă prefectul”- Protest în timpul întâlnirii autorităților brăilene cu Ministrul Muncii

Reperul

Atenție, trafic deviat!

Reperul