Reperul
Administratie Galati Social

Primăria transformă 20 de puncte termice în microcentrale de cartier

* Proiectul, care va permite încălzirea a 6.000 dintre cele 17.000 de apartamente rămase în sistemul centralizat, este estimat la circa 700.000 de euro *

20 de puncte termice din municipiul Galați vor fi transformate în microcentrale de cartier. Asta presupune adaptarea infrastructurii la alimentarea cu gaz. Investiția are două obiective: asigurarea încălzirii pe timpul iernii a locuințelor rămase în sistemul centralizat de termoficare și reducerea pierderilor generate de acest sistem. Hotărârea de transformare a punctelor termice în microcentrale de cartier a fost votată astăzi în plenul Consiliului Local.

“La inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a adoptat, marți, 17 iulie 2018, în ședință extraordinară, o hotărâre de modificare a ”HCL 319 din 30.05.2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru achiziție și montaj instalații de producere a energiei termice în municipiul Galați”. (…) Proiectul vizează transformarea a 20 de puncte termice (PT) și schimbătoare de căldură (SC) în microcentrale de cartier alimentate cu gaz pentru furnizarea de agent termic în sezonul rece pentru cca. 6.000 de apartamente din cadrul a aproximativ 50 de asociații de proprietari din cartierele Centru, Mazepa I, Țiglina I, Micro 16, Micro 19, Micro 21, Aurel Vlaicu, Micro 14, Micro 39 – 40. Valoarea proiectului este estimată la 699.882 de euro (fără TVA). Din cele 91.500 de apartamente din municipiul Galați, mai sunt branșate la sistemul centralizat de termoficare doar aproximativ 17.000 de apartamente. (…) În prezent, proiectul se află în procedură de licitație, însă simultan cu derularea procedurii prevăzută de lege, în punctele termice care vor fi modernizate se lucrează pentru adaptarea infrastructurii la alimentarea cu gaz”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

Potrivit aceleiași surse, în paralel, municipalitatea continuă programul de acordare a ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru achiziția de către populație a unor surse alternative de încălzire și apă caldă.

Postări asemănătoare

Comunicat de presă: Simpozionul international „Delte si Zone Umede”

Reperul

Trei asociații de proprietari au răspuns inițiativei Primăriei pentru întreținerea spațiilor verzi

Reperul

Pompierii vă sfătuiesc: Renunțați la improvizații și verificați instalațiile de încălzire!

Maria Vlad Romaniţă