Reperul
Eveniment

Primarul Brăilei, acuzat de promisiuni mincinoase de președintele ACS Cuza Sport

* Primarul a promis că îi va oferi clubului o finanțare de la bugetul local dacă accede în Liga Națională de Baschet, dar după promovare edilul și-a uitat promisiunea *

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, este acuzat de promisiuni mincinoase de către președintele ACS Cuza Sport Brăila, Mircea Totolici. Acesta din urmă a declarat, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, că primarul i-ar fi promis bani pentru susținerea echipei de seniori în Liga Națională de Baschet, însă după ce echipa a promovat în această ligă în 2018, edilul nu le-a mai dat nimic.

După apariția în emisiune, Mircea Totolici a postat un mesaj acuzator la adresa primarului Marian Dragomir și pe Facebook, mesaj pe care îl redăm mai jos:

„PENTRU COPIII DIN BRĂILA….. BASCHET NU SE POATE !!!

Domnule Primar Dragomir Viorel Marian a venit momentul ca cetățenii din Brăila să ia la cunoștință faptul că situația în care este Cuza Sport Brăila este din vina dumneavoastră.

1. Dezinformați pe toată lumea de faptul că și Cuza Sport Brăila este un club privat. GREȘEALĂ !!!

CUZA SPORT BRĂILA este o structură sportivă DE DREPT PRIVAT fără scop lucrativ și organizat cu personalitate juridică non profit, un ONG. Conform legii 69/2000 la art.18 ind.1 prin hotărâre a autorităților deliberative ale administrației publice locale se pot aloca sume pentru finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat înființate pe raza Municipiului Brăila constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial deținătoare de certificat de identitate sportivă și afiliate la federațiile de specialitate în speță la Federația Română de Baschet. AȘADAR, CUZA SPORT BRĂILA NU ESTE CLUB PRIVAT, SRL SAU S.A., CI UN SIMPLU ONG .

2. Prin adresele 27117/12.07.2018 și 27460/16.07.2018 Cuza Sport Brăila v-a solicitat pe bază de NOU proiect pentru Ligă Națională și pentru cele 3 echipe de copii și juniori suma de 330.000 lei urmând ca și clubul nostru să contribuie din venituri proprii-cotizații membri și sponsorizări cu suma de 160.000 lei.

3. Adresa numărul 28431 din 23.07.2018 trimisă către Federația Română de baschet, adresă semnată de dumneavoastră solicitați Federației ÎNSCRIEREA CUZA SPORT BRĂILA ÎN LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN SEZONUL 2018-2019 ASIGURÂND FAPTUL CĂ ȘI PENTRU ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ DIN BRĂILA este foarte importantă o astfel de activitate sportivă să se desfășoare la acest nivel de performanță în Brăila.

4. Prin adresa 28431 din 23.07.2018 afirmați că suma solicitată de CS CUZA SPORT Brăila 330.000 lei poate fi alocată doar în urma unei rectificări bugetare cel mai devreme în luna august 2018.

5. După incidentul din septembrie vine o promisiune asumată către componenții echipei de seniori la dumneavoastră în birou, în care ați promis suma de 180.000 lei pentru ședința din octombrie 2018, sumă ce urma a fi direcționată către CLUBUL NOSTRU prin rectificare bugetară… și… apare PORUMBELUL magic care ne arată din nou cum la BRĂILA NU SE POATE !!!!!!!!

Pe această cale vă rog că cetățean al Municipiului Brăila și reprezentant al ORGANIZAȚIEI NON PROFIT-CLUBUL SPORTIV DE DREPT PRIVAT-CUZA SPORT BRĂILA CÂT ȘI ÎN NUMELE A PESTE 250 DE COPII BRĂILENI să ne răspundeți public:

1. DE CE NU SE POATE ??

2. DE CE AȚI PROMIS ȘI NU AȚI RESPECTAT?

3. DE CE NU VĂ ASUMAȚI PUBLIC ACEST EȘEC AL DUMNEAVOASTRĂ CÂT ȘI FAPTUL CĂ SUNTEȚI PRINCIPALUL VINOVAT DE ACESTE PROMISIUNI NEONORATE, DIN NEPUTINȚĂ SAU DIN REA-VOINȚĂ !!??

DOMNULE PRIMAR, EXISTĂ VIAȚĂ PENTRU ORGANIZAȚIA NON PROFIT DE DREPT PRIVAT-CS CUZA SPORT BRĂILA ȘI PENTRU CEI 250 DE COPII DIN BRĂILA CARE VOR BASCHET ÎN „ERA” DRAGOMIR ?????

ORGOLIU, NEPUTINȚĂ SAU RĂZBUNARE ?

Cu respect,
Totolici Mircea Emil
Reprezentant ONG de Drept Privat”

Postări asemănătoare

Elevi atacați cu un cuțit la doi pași de sediul IPJ Brăila

Reperul

Suspectul incendierilor din Galați a fost reținut

Maria Vlad Romaniţă

Reacția Consiliul Național al Elevilor, după măsurile anunțate de autorități, cu privire la deschiderea școli

Reperul