Reperul
Administratie Galati

Primarul Galațiului, despre blocul B8: Lucrurile nu sunt chiar atât de grave

* Ionuț Pucheanu spune că municipalitatea așteaptă acum expertiza pe structura de rezistență a blocului, în baza căreia vor fi stabilite și măsurile care se impun *

Blocul B8 din cartierul gălățean Mazepa, unde au apărut tasări și crăpături în urma unei avarii la conductele din subteran dar și în urma neîntreținerii, nu a avut probleme după cutremurul cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter care s-a produs duminică, 28 octombrie, la ora 3:38, în zona Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri, și care a fost urmat de două replici: una de 3,1 și alta de 3,2. De altfel, seismul nu a provocat deloc pagube în municipiul Galați, a spus primarul Ionuț Pucheanu în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila. „Nu am avut niciun fel de probleme. În privința blocului B8, teoria experților, că lucrurile nu sunt chiar atât de grave pe cât ar părea în primă fază, se adeverește și mă bucură lucrul acesta”,  spus edilul.

Municipalitatea așteaptă acum expertizare pe structura de rezistență a blocului, pentru a stabili măsurile care se impun. „La momentul în care discutăm nu am văzut expertiza pe structura de rezistență a blocului, o așteptăm să ne parvină și atunci sigur vom putea să ne facem o părere sau să tragem niște concluzii cu ce măsuri se impun legat de acest bloc. Cu siguranță, până în momentul de față, știm că trebuie să intervenim pentru stabilizarea solului pe care este așezat blocul. Pentru această problemă cât de curând vom avea și soluțiile. Nu pot fi acum realizate – înțeleg că se face o mixtură ce trebuie injectată sub presiune în zona respectivă – pentru că pământul la o anumită adâncime e în continuare destul de moale și înțeleg că trebuie să existe niște condiții minime pentru ca această soluție să poată fi optim folosită. Prin urmare, așteptăm ca aceste condiții să fie întrunite, vom demara această procedură și să sperăm că lucrurile vor rămâne la stadiul în care sunt. Dacă se vor impune, în urma analizei pe structură, altele decât cele pe care le preconizăm, vom lua măsurile ce se impun, așa cum vor fi date ele de către experți”, a afirmat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, la Realitatea TV Galați-Brăila.

Citește și:

Experți: Blocul B8 din Mazepa trebuie să fie consolidat

Postări asemănătoare

Tensiuni la societatea locală de transport în comun

Maria Vlad Romaniţă

Brăila a rămas cu un singur subprefect

Reperul

Gălățenii, asociațiile de proprietari, ONG-urile, firmele și instituțiile pot lua în grijă spațiile verzi

Reperul