Reperul
Administratie Galati

Primarul Galaţiului despre Jungle Splash: O pată pe obraz. Nu voi lăsa lucrurile aşa!

* Edilul șef spune că investitorul este la zi cu plata redevenţei către Primărie, dar este mult în urmă cu investiţiile promise acolo *

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, se declară dezamăgit de proiectul Jungle Splash, pe care şi l-a asumat anul trecut concesionarul Plajei Dunărea, firma bucureşteană Karan Business & Finance SRL. Invitat, miercuri seară, la emisiunea „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, edilul șef a declarat că a vizitat el însuși plaja și a rămas cu „un gust extrem, extrem de amar” pentru că investitorul nu a realizat mai nimic din ceea ce a promis, motiv pentru care va fi controlat de o comisie a Primăriei.

„Luni am semnat pentru constituirea comisiei din cadrul Primăriei care va veni la faţa locului să observe şi să întocmească un proces verbal dacă, într-adevăr, lucrările pe care concesionarul respectivei suprafeţe le-a realizat conform planului sau eşalonării pe care dumnealui a stabilit-o, nu am stabilit-o noi. Că într-un an de zile vom avea aia, că într-un an jumate va fi bazin, tobogan, hotel şi nu mai ştiu ce, în doi ani de zile va fi therme. Poate că exagerez acum, dar ca să înţelegeţi logica”, a afirmat Pucheanu.

Primarul a adăugat că, deşi concesionarul este acum la zi cu plata redevendeţei către municipalitate, nici în această privinţă nu a fost pe deplin serios, achitându-şi obligaţiile abia în al 12-lea ceas. „Am mai încercat rezilierea contractului. La momentul respectiv se punea vorba doar de plata redevenţelor pe care societatea respectivă ni le datora. Ele au fost acoperite în ultimul, ultimul, ultimul, ultimul moment – nu ştiu dacă în ultima zi, cred că în ultima oră din respectiva zi! (…) În momentul de faţă, [este la zi], surprinzător. A făcut rost de bani şi credeţi-mă că nu-s puţini, sunt vreo 6 miliarde de lei vechi pe care, în momentul de faţă, are 99% şanse să-i piardă pentru că restul de treabă nu l-a făcut”, a avertizat edilul șef.

Pucheanu a recunoscut că eșecul acestui proiect este „o pată pe obraz”, pe care speră însă să o şteargă. „Eu nu am sperat să am nici măcar o pată pe obrazul pe care îl voi afişa în faţa cetăţenilor. Eu sunt sigur – şi nu voi lăsa lucrurile aşa – ca până în 2020 lucrurile să se îndrepte. (…) Reacţiile mele au fost, zic eu, rapide în ceea ce priveşte raportul cu această companie, tocmai pentru a avea timp să îndrept lucrurile”, a declarat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Amintim că, în aprilie 2017, Primăria Galaţi i-a concesionat Plaja Dunărea pe o perioadă de 49 de ani firmei Karan Business & Finance SRL Bucureşti. La momentul semnării contractului, concesionarul a promis investiţii de 6,25 de milioane de euro. Între acestea, deschiderea unuia dintre bazine la 1 iunie 2017, însă acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, bazinul a fost înlocuit de o piscină de curte, care a fost cumpărată de la supermarket şi pe care investitorul a amplasat-o direct pe plajă.

Postări asemănătoare

Propunere PMP Galaţi: Subvenționarea chiriei din bugetul local, timp de 1-2 ani, pentru victimele violenţei domestice

Reperul

Anul acesta, studenții se vor muta în noul cămin al Universității ”Dunărea de Jos”

Reperul

Încă 10 tramvaie noi pentru Galați

Reperul