Reperul
Eveniment Galati

Primele decese din cauza noului coronavirus, în rândul cadrelor medicale gălățene

S-au înregistrat și  primele decese în rândul cadrelor medicale din Galați, din cauza noului coronavirus.  Este vorba despre un medic oftalmolog, în vârsta de 68 de ani, de la Spitalul de Urgență din Galați, care a decedat în secția ATI  a spitalului, unde lucra de peste 20 de ani. Tot în Spitalul de Urgență, dar în secția UPU a decedat un psiholog în vârstă de 48 de ani, care lucra la Spitalul CFR.

”S-au înregistrat primele două decese în rândul cadrelor medicale din unitățile sanitare cu paturi din județul Galați. Aceste două cadre medicale au fost confirmate cu Sars cov 2 pozitiv”, a precizat  Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sanătate Publică Galați.

Medicul oftalmolog părea că a câștigat lupta cu virusul, dar complicațiile severe apărute l-au înfrânt.

”Cu deosebit regret anunțăm trecerea în neființă a doctorului Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog care s-a stins din viață în urma complicațiilor pulmonare grave, generate de infecția cu noul coronavirus. Domnul doctor Dan Iacoblev a decedat în secția ATI a spitalului în care timp de 22 de ani și-a dedicat întreaga experiență profesională pacienților. A fost un medic devotat și muncitor, un om excepțional de o probitate morală deosebită, de o modestie și o noblețe sufletească rară și un extraordinar coleg “, a spus managerul Spitalului de Urgență Galați, Alina Dobrea.

Un alt om deosebit care a început ca asistent medical, inclusiv a Spitalul CFR, dar apoi, prin studiu, a devenit psiholog la același spital, a fost înfrânt de același virus. Este vorba despre Irina Brașovanu, un om care este acum plans de toți colegii. Irina a murit în Unitatea de Primiri Urgență, tot la Spitalul Județean. Colegiul Mediciilor deplânge moartea ambilor colegi.  

”În ultima zi, colectivul medical din județul Galați a avut două pierderi pe lupta din frontul împotriva noului virus SARS-CoV-2. E vorba de un medic oftalmolog în vârstă de 68 de ani, din  secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Galați și de o altă colegă de-a noastră, fostă asistentă, actualmente psiholog al Spitalul CFR din Galați, de 48 de ani. Ambii s-au pierdut în urma luptei cu acest virus foarte periculos. Condoleanțe din partea întregului corp medical al județului Galați și, în mod special, din partea colectivului Colegiului Medicilor Galați. Sperăm să nu mai avem asemenea pierderi nici în cadrul colectivului medical din județul Galați, nici în cadrul cetățenilor Galați și din România”, a declarat dr. Mihai Polinschi, vicepreședintele Colegiului Medicilor din România.

În ultimele 24 de ore, la Spitalul de Urgență Galați s-au înregistrat 261 de noi infectări cu noul coronavirus, iar șase persoane și-au pierdut viața.

sursa foto facebook Dan Iacoblev

sursa foto facebook Irina Brasovanu

Postări asemănătoare

Viață încheiată tragic la doar 17 ani. Un adolescent a murit după ce a căzut de pe un bloc de opt etaje

Maria Vlad Romaniţă

Cod galben, cu zăpadă portocalie

Maria Vlad Romaniţă

Starea de alertă s-a prelungit. Purtarea măștii este obligatorie doar la o rată de infectare de 3 la mia de locuitori

Maria Vlad Romaniţă