Reperul
Eveniment

Primul caz de coronavirus la Galați

stiri galati

UPDATE: Bărbatul de 72 de ani, din Galați a fost transportat sâmbată noapte la Institutul ”Matei Balș” din București, starea lui fiind gravă, din cauza mai multor probleme de sănătate. Potrivit meducilor, acesta fusese în Italia tocmai pentru a urma un tratametnt împotriva cancerui, de care suferă. ”Acesta a ajuns în România, pe aeroportul Otopeni, pe 29 februarie, iar din București, de la Gara de Nord, a luat un microbuz cu care a ajuns la Galați, unde s-a autoizolat. Pe 6 martie a început să se simtă rău și a sunat la 112 pentru a cere ajutor. A ajuns cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, iar probele prelevate au fost trimise la București. Rezultatul analizelor a venit sâmbătă seară și a confirmat faptul că bărbatul are coronavirus”, a precizat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Galați.
Autoritățile au făcut apel la populație pentru identificarea tuturor celor cu care bărbatul a intrat în contact. ”Sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galați, folosind microbuzul, cu plecare din București (Gara de Nord).
Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați”, este apelul făcut de prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu. Din informațiile pe care le au la ora actuală autoritățile, ar fi vorba despre 17 pasageri cu care bărbatul a calatorit in microbuz.

Un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia în data de  29 februarie a fost diagnosticat cu coronavirus. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19. În acest context,  in data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul de Boli Infecțioase unde se află în prezent. Este al 13- lea caz de infecție cu noul coronavirus la nivel național. 

Postări asemănătoare

Transportul în comun este paralizat în Brăila

Reperul

VIDEO Incendiator prins cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere din oraș

Reperul

Alexandru Jula a fost internat la Urgențe din cauza unui accident vascular cerebral. Cântăreţul este acum în stare stabilă