Reperul
Economic

Primul român numit director general la ArcelorMittal Galaţi de la privatizare. Bogdan Grecu va pregăti vânzarea combinatului

* Grecu va conduce unitățile ArcelorMittal din Galați și din Skopie *

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați are un nou director general. Bogdan Grecu preia această funcție de la Bruno Ribo, care a condus unitatea în ultimii şase ani. Grecu este primul român numit director general al combinatului după privatizarea din 2001 şi, ironic, el se va ocupa şi de pregătirea acestuia pentru vânzare, la pachet cu alte unităţi ArcelorMittal.

„Bogdan Grecu a fost numit Director General al ArcelorMittal Galați (România) și Skopie (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei). Activitatea ambelor unități și a celor incluse în pachetul de separare va fi condusă de un ‘manager al unităților ținute separat’ și monitorizată de un ‘împuternicit pentru supraveghere’, numit în acord cu   reprezentanții Comisiei Europene”, a anunţat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al companiei.

„Toate activitățile noastre vor continua în mod obișnuit în următoarele luni de tranziție și de pregătire pentru vânzare”, a spus Bogdan Grecu.

„Bogdan va avea tot sprijinul meu în viitorul apropiat pentru a asigura o tranziție lină și o continuitate perfectă în toate activitățile noastre”, a declarat Bruno Ribo, fostul director general al ArcelorMittal Galați – Skopie.

Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Științe Economice și Administrație cu un masterat în economie și – începând cu 2001 – s-a alăturat echipei combinatului siderurgic de la Galați. Din 2012, a fost membru al Comitetului Director al ArcelorMittal Galați și a coordonat diverse activități cum ar fi: audit intern, cumpărări, logistică, investiții, I.T., automatizări, lanț furnizor și cerere.

Bruno Ribo, în vârstă de 55 de ani, a fost, din 2012, director general pentru combinatele din Galați și, ulterior, Skopie. El îl va sprijini pe noul director general, în timpul fazei de tranziție.

Citeşte şi:

ArcelorMittal primește undă verde de la Comisia Europeană să cumpere Ilva din Italia și să vândă combinatul de la Galați

Postări asemănătoare

(VIDEO) Modernizarea a două hoteluri a repus Galațiul pe harta turistică a Europei

Reperul

Revoltă printre transportatori. Șoferii de TIR nu mai sunt scutiți de carantină

Reperul

Șansă pentru IMM-urile gălățene

Reperul