Reperul
Cultural

Prin Galatz – incursiune în târgul vechi, cu microrecital de vioară și expoziție de pictură

* Momentele artistice au condimentat un tur pietonal ghidat printr-una dintre cele mai importante zone ale vechiului Galați *

Eveniment inedit la Galați. Un tur pietonal ghidat pe strada Portului, în zona restaurantului „Panoramic”, a atras, joi, 50 de participanți dornici să afle mai multe despre istoria locului.

Organizat de ONG-ul EastSide Culture, cu participarea lui Ștefan Baltă, prorector al Universității „Dunărea de Jos”, evenimentul „Prin Galatz” a debutat cu un moment muzical interpretat la vioară de studenta Ioana Bîgu. Participanții au putut afla apoi, dintr-o prezentare făcută de Marcel Capriș, istorica acestei zone, ce a fost mult timp cel mai important vad comercial al orașului și căminul celor mai de vază familii din târg și al celor mai picante întâmplări ale vremii.

În cadrul evenimentului a fost prezentată și o expoziție sui generis de pictură, cu lucrări semnate de studenții Facultății de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Acestea au fost expuse nonconformist, în cadrul natural oferit de clădirile și vegetația din zonă.

Reprezentanții EastSide Culture, dar și prorectorul Ștefan Baltă au promis că vor organiza tururi pietonale ghidate și în alte zone ale Galațiului.

Postări asemănătoare

Caravana Cinematografică a Centenarului poposește în weekend la Galați

Reperul

Ghici cine vine la …”Dialoguri științifice și culturale”

Reperul

Astăzi se dă startul Festivalului Internațional de Muzică Ușoară ”George Grigoriu” de la Brăila

Reperul