Reperul
Eveniment

Prinși în trafic băuți și fără permis

Patru șoferi băuți și fără permis au fost prinși de polițiștii gălățeni, unii după ce au comis chiar și accidenterutiere.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au observat în trafic, circulând pe D.J. 242A, în localitatea Cruceanu, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc dreapta, pe un drum sătesc. Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia și, după aproximativ 200 de metri, autoturismul în cauză a intrat în impact cu un copac de pe marginea drumului. La volan, polițiștii au identificat un bărbat, de 33 de ani, cu ocazia verificării acestuia în bazele de date, constatând că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În plus, la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere cu permis suspendat.

Pe D.J. 255, în localitatea Cuca, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, accident în care au fost implicate trei autoturisme. La fața locului, în urma verificărilor celor trei conducători auto implicați, polițiștii au constatat că unul dintre ei, un bărbat de 31 de ani, nu posedă permis de conducere, iar autoturismul în cauză are număr de înmatriculare fals. Mai mult, la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În același autoturism  se afla și proprietarul acestuia, polițiștii stabilind că bărbatul i-ar fi încredințat mașina spre a o conduce, celui de la volan, deși cunoștea că nu posedă permis de conducere. Ca urmare, a fost întocmit dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat  și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere.

La data de 8 martie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii Postului de Poliție Pechea au observat un autoturism care circula pe o stradă din localitate. Având în vedere că, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă circulația persoanelor, fără un motiv întemeiat, polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, punând în funcțiune semnalele acustice și luminoase. Conducătorul auto  nu a respectat semnalele de oprire, mărind viteza și, la intersecția cu D.J. 251, a acroșatul podețul din fața unei locuințe și gardul împrejmuitor al acesteia, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. Bărbatul, de 26 de ani,  aflat la volan a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, întrucât acesta prezenta o stare emotivă suspectă, specifică consumului de substanțe psihoactive, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.De asemenea, în autoturism au mai fost identificate alte două persoane, toți ocupanții fiind sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare totală de 4000 de lei. 

Postări asemănătoare

100 de muncitori pakistanezi protestează la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Agenția milionarilor la 6 din 49

Scandal la filtrul din zona de carantină din Ivești

Maria Vlad Romaniţă