Reperul
Social

„Privește-mă cu Inima”, un proiect pentru un viitor mai bun al copiilor cu CES

Fundația „Inimă de Copil” din Galați anunță că va implementa în următoarele șase luni proiectul “Privește-mă cu Inima!”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Proiectul prevede integrarea copiilor cu dizabilități (CES) în educația de masă din România, chestiune ce reprezintă una dintre problemele majore cu care se confruntă societatea zilelor noastre.

Prin proiectul „Privește-mă cu Inima”, Fundația Inimă de Copil urmărește promovarea un stil de viață sănătos cu implicarea unui grup de 25 de copii cu CES împreună cu comunitățile școlare din care aceștia fac parte. Un număr de aproximativ 500 copii din 25 de clase din școli sau grădinițe, din jud. Galați și din județele învecinate, 25 cadre didactice și 25 părinți vor fi implicați în activități educaționale și de informare”, se arată într-un comunicat de presă al Fundației „Inimă de Copil”.

Potrivit aceluiași comunicat, toate activitățile desfășurate vor avea ca scop creșterea capacității de emaptie și conștientizare la nivelul comunității a nevoilor și drepturilor copiilor cu CES. În următoarele șase luni, specialiștii Centrului de Recuperare Inimă de Copil vor merge în școli și vor desfășura sesiuni de informare și activități interactive care să crească calitatea vieții locuitorilor din comunități urbane și rurale prin impactul pozitiv adus în domeniul viață sănătoasă pentru copii cu CES.

Postări asemănătoare

Primarul Brăilei: Taxa pe apa pluvială ar putea fi înjumătățită din luna aprilie

Reperul

Antoneta Ioniță: Pensionarii români sunt sacrificați, dar amăgiți cu realizări de carton

Reperul

Tehnici de Interconectare în Electronică – TIE 2019, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” și Politehnica București

Reperul